Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

25. december 1916,

< Forrige Næste >
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 

Kære Forældre !

Tak for Eders Brev idag, og for pakkerne som jeg også fik idag, det er de første i Julen, det har jo været spærret lidt. Og tak for pengene som Konov hænter af i Eftermiddag. Han skulde til Kassemesteren, da de var på hans Navn, og han har også fået 35 M. hjemme fra. Ellers har vi det rigtig godt. Blot jeg er meget ked af, at I ikke har fået mit store Billede, hvoraf jeg kan se i Brevet, er det vel slet ikke kommen an, da Morbror Peter dog har været ovre Juleaftensdag. Og jeg har endda ekstra betalt indskrivningspenge og givet 3.00 Mark for pakningen, for at det alt sammen skulde komme til at klappe. Og Bentsch, hvis Far har lavet dem, er også meget ked af det, han vil nu skrive i aften.

Ja nu går det her som i Rusland, den ene dag går som den anden. Men man kan da bedre få tiden til at gå her, og i det hele taget her er meget at se. Om vi kunde købe noget ?  Ja man kan købe meget; men ikke meget af det kan man bruge.

      Det eneste er her i Soldaterhjemmet kan man få Middagsmad for 60 Pf. men så skal man forpligte sig en Uge af gangen. I denne Uge har vi nu fået Middag der hver dag, da det er Jul; men ellers blir det nok for meget, da man har en hel del at give ud til når man er under­vejs, så skal man have kaffe og lign.

I Morgen var det er herligt vejr kl. 6, og så tog jeg min Cykle og cyklede til M. da det er et Kørere på de gamle Vogne. Og da jeg nu mente, at nu kunde Kusken da ikke tage fejl, så cyklede jeg forud; men Vognen kørte natyrlig fejl vej, og jeg måtte Thelefonere i alle Himmelsretninger, før jeg fandt den igen. Det er blot gamle Ostpreussiske Bønder, og de er ikke rigtig med på dette her, det er dem for udrolig.

Nu kom Konov ind ad Døren leende med 50 M. Mange tak derfor, nu skal jeg have min Kammerat betalt.

Om I skal sende mere - ja I kan jo af og til sende som I synes om, så længe vi ligger her i Res. er det jo godt nok med en Skilling; men det vil vel ikke vare længe, før det er den gamle Sport igen. Men lille Mor pakkerne kan du nok spare lidt ved i denne tid vi er her, da det gør meget, når man engang imellem får lidt at købe, skønt det jo ikke er så meget værd. Ja nu ikke mere idag, imorgen skriver jeg igen.

Mange kærlige Hilsener og tak

Eders Peter Glædelig Nytår.

 

Oprettet: 27-03-2011 21:51:30 | Rettet: 05-07-2014 20:17:21