Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

2. februar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet i går og to pakker i dag, en med Raserapparatet. Jeg har det rigtig godt, er sund og rask, nu har vi igen mild vejr her, og tøvejr. Trine skrev i dag, at hun skulde med over at følge H. Lassen til Graven. Jeg kan slet ikke forstå så hur­tig, han var da ellers temmelig stærk af Natur.

Ja sidste år var jeg på den lange og trange rejse til Tyskland, jeg lå i det første Feldlaz. i Jetzov; men jeg kan jo også lige huske det. Og Konov blev for et år siden såret (den 7. Febr.) og gik også af. I skrev om, at Niels havde været ovre, og at han var så stille, ja jeg fik også indtryk af det. Jeg har al­drig vidst, at han hørte til vor afsnit. Når han kommer igen, skal jeg jo hen at besøge ham. I skrev også om P. Barsballe, at han havde så meget undervande, at han var i D. og alt muligt, at han mente også, at det var det bedste at smide alt bort. Jeg får oft brev fra dem, og aldrig har han udladt sig med sligt. Og jeg har fortalt ham meget, og sagt ham min mening om den ting. Han skulde også prøve det. Han mener vel, vi der sidder midt i det, vi er tabt, og så er det bedst at løbe i Tide. At folk der­hjemme bliver udrolig, det er jo til at forstå; men derved er der jo intet at gøre. Og vi må vænte tiden af, til enden kommer. Jeg er meget bedre tilfreds i år end sidste år, for det første har jeg mere fast opholdssted her, og sammen med et og de samme mennesker. Og om vi også er en 50 mand her, Officerer, Under­officerer og menige, så er der ikke mange, der har så velkommen som jeg og Konov, jeg kan komme overalt, de siger alle, bliv dog lidt, Peter. Jeg har også min bestemte gang hver aften. Først i 4 Hestestalde, Buroet, Officerskøkkenet, Thelephonisterne og så tilbage igen.

Nu mange Hilsner fra Peter.

Vil I ikke sende lidt Brevpapier.

 

Oprettet: 22-03-2011 16:52:31 | Rettet: 05-07-2014 20:15:29