Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

22. februar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Brevene igår og i dag og for Pakkerne med Lys og To­bak. Jeg har det rigtig godt, og er lige ved at få et kop Kaffe. Det er helt morsomt når man tænker tilbage på den tid, da vi kom her, og havde ikke så meget som et Halmstrå, hvorpå vi kunde lægge os hen, eller Tag over vort Hoved, nu sidder vi her indgravet i Jorden og så hyggeligt indrettet, og lever sammen som en familie. Det er snart sært at vi alle kan forliges sådan om alting. Men vi er kommen sammen, da vi næsten ikke kunde hjælpe os selv, og nu har vi arbejdet alle på med hverandre, og nu har vi det så kært her, som et Hjem. Igår aften var der et heftig Artillerikamp 4 Kilom. nordlig for os, og det vil I vel se i Bladene. Også vi fik lidt af, inat kl. 2 har stærke russiske Patruljer sneget sig frem til vore Grave, og er trægt ind i en, hvor vi havde 3 døde, l4 sårede, det er en kedelig tilfald, og det har været en udro hele dagen. Majoren har haft alle Komp.fører og Feldwebler tilsammen, og de fik ikke blide ord. Det er jo også sandt nok, de arme folk som ligger i Skyttegraven i den tro, at deres folk holder vagt og de kan rolig sove, og med en gang blir de skudt død i søvnen. Det kunde jo have været meget værre; men der blev jo gjort Alarm, og alt kom igen til ro. I dag har jeg arbejdet hele dagen med at give Lys- og Signal­patroner ud, og Håndgranater, da de mener, at de vil komme igen i aften; men det tror jeg ikke, da de har haft store Tab sidste nat. I går aften var jeg oppe hos Niels, men han var i Ab... efter Foderstoffer, og kommer først igen om 5-6 dage. Jeg har også ingen rigtig lyst i denne tid; men nu den 30 kommer den anden Underofficer tilbage igen, og så blir det bedre. Så har jeg meget mere tid.

Slutter nu med mange kærlige Hilsener fra eders Peter.

 

Oprettet: 22-03-2011 17:28:04 | Rettet: 05-07-2014 20:15:38