Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

19. februar 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Brevene i dag, og for Pakkerne i går. Jeg har det rig­tig godt er sund og rask. Vi har en Snevejr i dag, så det er rent for galt. I morgen da jeg så ud ad vor lille Vindue kunde jeg ikke engang se Buroet, og fra deres Side ikke se vor Jord­hytte. Jeg har ikke meget at bestille i formiddag og jeg blev i Kisten til kl. 8½, så måtte jeg op, der holdt to vogne for Døren og skulde have Lyspatroner, Håndgranater og Cement, Kitt, og lign. Ja I kan slet ikke forstå alt det her, men jeg har nu alt muligt her, og det så er Jernvinduer.

I eftermiddag har jeg skreven 12 Udlovspasser ud, og der er en hel del arbejde, da en vil giftes, skal have en hel del papirer med her fra Reg. af, og en søger om understøttelse for hans Kone, han skal endnu have en større bunke med, og oft alle de polske Navne som man snart ikke kan forstå at udtale, langt mindre at skrive.

I forgår var jeg med Reg.kommandanten i Skyttegraven. Da vi kom til 10 Komp. stod han og så ud over fronten, og en 40 m fra os står der en Russisk dobbelt Posten og han tændte sig lige en Cigaret, som man kunde se lyse op i mørket. Til en Leutnant fra Komp sagde han, spørg om der vil melde sig tre mand frivillig til at hænte mig ham (Posten). Der meldte sig to Gefr. og de skulde bringe ham eller bægge, døde med blot med hans Hue og Papirer, levende uden Gevær. Vi satte os hen, og det varede kun 20 minutter, så hørte man tre fire skud fra hver side; men så med en gang, begyndte Artilleriet, og russisk Inf. så man kunde ikke høre et ord. Da det havde lagt sig lidt, sprang tre mand ned i Graven, de to Gefr. og en Russer, den anden havde de skudt, og bragte hans Papirer. Majoren tog to pakker op af Lommen, de­korerede dem med Jernkorset, og de blev straks Underofficerer. Så gik vi hjem.

Mange Hilsener fra Peter.

Oprettet: 22-03-2011 17:25:07 | Rettet: 05-07-2014 20:15:36