Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

26. april 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for alle de kære pakker, jeg fik I Påskedag eller rettere II Påskedagsmorgen. Og for brevene igår og idag. Mor skrev, at I vidste nok, at jeg ikke var så meget dreng som før, og at I ikke havde mig helt alene mere, siden jeg var bleven forlovet. Ja lille Mor og Far, tro mig jeg forglemmer Eder aldrig. I er hver Time i mine Tanker, og jeg er den samme som før. Som jeg så tit har skrevet forglemmer jeg aldrig Eder og mit gode og kære Hjem. Og ikke alene mig, men Trine har også skrevet det nu siden jeg er kommen herop igen, at vi måtte aldrig forglemme, så gode I var mod hende, og at vi altid skulde blive ved med at være Eder taknæmlige for.

Ja kære Far og Mor tak for alt godt, og den tid får vi nok lov til at opleve, hvor vi kan gengælde Eder det igen.

Ellers har vi det ved det gamle, det er i mørkningen, jeg sidder ganske alene i vort nye Hus. To er ikke færdig med deres Arbejde endnu, Konov og Frits er gået i Skoven efter Birkestammer til en lille Hegn om vort Hus, det var så kønt vejr syntes han. Nu har vi også lidt mere ro siden vi har vort Hus færdig. Nå I mente ikke, at vi havde fået det færdig til Påske, jo når vi sætter os noget i Hovedet, så skal vi også nok fuldføre det. Alle beundrer vort nye og kønne Villa, og mange vilde gærne kvartere dem ind med. Men det tillader vi ikke.

Jeg vilde have skrevet igår aften; men da jeg vilde til at be­gynde, kom der en og sagde jeg skulde med den gamle til Div. og jeg stillede nu i Hælm og med Gevær. Nej Marsk, sagde han, i aften er det sådan et kønt vejr, da vil vi ret gøre en spad­seretur, og da sætter du din Mütze på og ikke i Hælm, og uden Gevær. Og så gik vi. Han var blot til besøg hos en General, og vi levede helt godt, jeg fik min part i køkkenet. - - Da kl. var 12 begav vi os på hjemvejen. I dag har jeg ikke bestilt meget, da vi egentlig skulde i stillingen, men der var så mange fremmede Officerer, så han fik ikke tid. Og jeg var også helt godt tilfreds dermed.

Far skrev, at I var ordentlig igang med forårsarbejdet, ja her pløjer de også nu, de har fået et par gamle plove anskaffet, og de roder jo lidt om i det; men jeg havde da ingen lyst til at ærgre mig med de Heste og de Redskaber, så jeg vil hellere vænte til jeg kommer hjem.

Ja  er nu ikke mere i aften, slutter med mange kærlige Hilsener fra os bægge

Eders Peter

Vil du ikke sende en pakke Persil, da vi har ingen sæbe.

 

Oprettet: 23-03-2011 17:47:32 | Rettet: 05-07-2014 20:15:56