Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

1. maj 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre!

Tak for Eders brev idag, ellers er alt godt, vi er sunde og raske. Og nu er Foråret også rigtig kommen her. Det har regnet lidt idag, så det i aften er rent grødevejr. Det er idag tre år siden jeg rejste til Fyn, det var en Søndag, jeg kan nok huske Far fulgte mig ud til Toget, og ønskede mig en lykkelig Rejse og at jeg måtte få en god plads; og jeg fik det jo også. Jeg har nu haft mange pladser siden den tid, og jeg kan sige, blot gode pladser, også nu i Krigen efter forholdene rigtig gode pladser.

                                                                                                                                                                            d. 2. Mai

 Jeg kom ikke videre i går aften, der kom en og sagde, at jeg måtte med den gamle i Stillingen, og så var der jo ikke andet, end at lade være med at skrive, og vi gik igennem stillingen på 3 timer, med to Batl., men der er lidt tale om at Russerne griber an, og så er der nu bleven arbejdet dag og nat i de sidste 8 dage, så nu måtte han jo se, om alt var i orden; men det var langt fra efter hans Hoved, de stakkels Officerer fik en ordentlig omgang.

 Jeg kunde snart ikke lade være med at le, for først skældte han ud af fuld Hals, og når han så syntes, de havde fået nok, så vendte han sig om og sagde, nå kom så Marsk".

Da vi så kom til tredie Batl. hvor de ligger så tæt sammen, da sagde han til mig, inden vi gik ind i stillingen, at jeg skulde tysse lidt på ham, når han blev for højrøstet, for ellers kunde Russerne høre et. Nå endelig kl. 1 gik turen hjem igen. Og jeg kan kun råde Rus­erne til at blive i ro, da de får kun blodige Pander, Konov har skrevet en Hilsen på bagsiden, jeg sagde næmlig, at de sidste cigarer var også til ham for Billedet. I kan jo nok læse tysk ikke!

Ja ellers er der ikke noget nyt idag og vil slutte med mange kærlige hilsener fra Eders Peter.

NB. Nej lille Mor jeg har ingen ønske, jeg er rigtig godt tilfreds med det jeg får.

  Werther Herr Marsk !

 Für die erhaltene Kiste Zigarren meinen herzlichsten Dank. Geht uns sehr gut.

Aber hoffentlich ist doch bald Schluss dass mann für immer in die Heimat zuruch kehren kann.

Besten herzlichen Grüsse an Ihnen und Ihre Frau sendet ergebenst

Wilh. Konow.

 Denne hilsen fra Wilhelm Konow er skrevet på bagsiden af PM's brev fra 1./2. maj 1916.

 

Note

'..-. tre år siden jeg rejste til Fyn ..." PM rejste 1. maj 1913 il "Bakkely", Rejstrup pr. Hjulby. Han var karl på gården, indtil han i september 1913 rejste til Lötzen for at aftjene sin værnepligt. Manden på gården er den Hans Jørgen, der af og til omtales i brevene.
Oprettet: 24-03-2011 16:57:47 | Rettet: 05-07-2014 20:16:00