Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

24. maj 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet i dag, og for pakken med Keks, og igår for Bør­sten.

Jeg har det rigtig godt er sund og rask. Vi har lige drukken Aftenkaffe, og går nu snart til ro. Det er så kønt ude i aften, Solen er lige gået ned, og Fuglene synger ovre i Skoven, så man kan ikke godt holde sig inden Døre.

I skrev at Thomas også var borte, jeg kan ikke forstå ham. Sandt nok det er jo ikke så let at tænke på for første gang, at man nu skal ud i sådan et Liv, hvor man ingen mening har om, og hvor man ikke kan regne med noget bestemt. Men han skal da også tænke en lille smule på, hvad der kan komme bagefter, og som Thomas, hvorfor er han så ikke forsvunden, inden han skyldes for Faneflugt, inden han kom i Trøjen, nu har han gjort uddan­nelsen med, og I kan tro det har ikke været helt let for ham, som ikke har været meget hjemme fra, så nu gik han også nok det andet igennem. Men nu det er jo ens fri Vilje, og om det er det rette at følge den, må tiden jo vise. Og en lille smule må han da også tænke på hans Ejendom, og på hans Far og Mor, men nej, de synes det er kun den vej der kan hjælpe dem. Vi er bleven bevaret hidindtil, og Gud hjælper os nok videre.

 slutning mangler

 

Oprettet: 24-03-2011 17:03:13 | Rettet: 05-07-2014 20:16:01