Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

17. maj 1916, Jelovka

< Forrige Næste >
Jelovka
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre !

Tak for Brevet igår, og for papieret. Konov havde nu lige fået to dage i forvejen, så vi var hjulpne. Jeg har det ellers rig­tig godt og er sund og rask, jeg er lige kommet hjem med den gamle. Og vi blev helt våde i aften. Det er en Regnvejr; men ham kan hverken Vand eller Ild holde tilbage. Nå endelig nåede vi hjem, og jeg havde lige sat mig til at skrive, så måtte jeg op til ham igen. Og nu fik jeg til opgave imorgen at tage en lille Rejse over Novo Aleksandrov - Utschany - Swenschany -Ponnewietz - Jelovka og hertil igen. Jeg skal afhænte 6 Øl­tønder med Banen. Det var ham det samme hvorledes jeg kom vejen over, og 8 dage har jeg til rådighed; men han var gladere ved mig, hvis jeg kom den tredie dag. Så nu har jeg jo noget at spekulere på til imorgen kl. 8, da damper jeg af herfra. En mand gav han mig med.

Ja nu har jeg ikke tankerne ved skriveriet længer, da kl. er 11 og jeg skal have Kortet set efter og mine Sager lidt i or­den, så I må undskylde mig; men I ved jo at jeg har det godt. Slutter med mange kærlige Hilsener fra os bægge.

Peter.

Jeg skal sige Eder tak for Billedet fra Konov.

Note

Novo Aleksandrov - Utschany - Swenschany -Ponnewietz - Jelovka Den sidste by er fundet på kortet, og markeret her i brevet. De øvrige er ikke fundet endnu.
Oprettet: 24-03-2011 17:33:03 | Rettet: 05-07-2014 20:16:12