Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

15. maj 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Trine!

Som jeg skrev igår aften, at du havde et Brev til gode, så vil jeg da holde ord, og nu får du det i aften. Jeg har ellers ikke meget at skrive om, men dog en lille Hilsen skal du have. Og så vil jeg fortælle dig at P. Petersen idag er taget på orlov, og nu spørger du jo straks, må jeg så vænte dig, nej ikke endnu, så hurtig går det ikke; men nu går det helt godt med orloven her igen, og når det blir sådan ved, kommer vi jo raden igennem. Jeg er tilfreds hvis vi kan komme hjem igen i Juli; men ikke et ord, men du kan jo nu også få alting ud af mig, det vilde jeg nu ellers slet ikke have gjort nogen beregning over, men nu lad gå.

Jeg har ingen Post fået fra dig idag, jeg fik blot et Brev fra Morbror Peter, jeg var nu også heller ikke rigtig god på ham, da de kunde dog have ladet mig det vide; men nu, det er jo en travl tid.

Jeg har sendt min Ledertrøje med Petersen hjem idag, og i den ene Vestlomme er den Ring som vi havde lavet, den må I dog ikke kaste bort. Jeg har forglemt at skrive det hjem iaften, og Bre­vet har jeg tillukket.

Du jeg drømte sidste nat at jeg var hjemme, og Reg.Musikken spillede inde i en stor Skov, og jeg kendte slet ingen af alle de Mennesker der var der, så sagde en til mig, du Mærsk din kæreste vænter på dig inde i den anden Sal. Da jeg kom derind kom du mig i møde, du var helt hvid, og så havde du Blomster på dig overalt, jeg kan endnu se dig. Og alle de andre, som var var fra Roagger Sogn, og nu dansede jeg med dig, og du sagde til mig, hvorfor kom du ikke noget før, og så blev jeg vågen. Men helt tydelig kan jeg se dig Salen og høre Musikken spille en bekendt Vals her (Tiroler). Ja nu det var nu en anden valse jeg dansede oppe på min Hylde, men kanske får vi lov til det engang.

Nu mange kærlige Hilsener og Kys fra din Peter.

Oprettet: 24-03-2011 17:30:18 | Rettet: 05-07-2014 20:16:07