Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

31. maj 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min Trine!

Tak for dit Brev idag, ja jeg vil nok tro du er søvnig sådan en lille Pige som dig, og tænk ingen Middagssøvn, det er også rent for galt. Nå ja nu må du ikke tro jeg vil drille dig, nej langt fra, eller tror du ?

Jeg har det ellers rigtig godt, og har idag gjort mig færdig til at rejse imorgen igen efter Øl, så blir jeg igen borte i 4 dage og får ingen Breve fra min lille Pige; men nu - når jeg så kommer hjem er der en hel Bunke, og så læser jeg dem efter datoen, og det er morsomt med så mange.

Du skrev, at der gik mange Værdier tabt under Krigen, ja mener du i økonomisk henseende, så tror jeg ikke I derhjemme kan have så meget forestilling derom. Hvad der går er helt over det store. Her blir der snakket, som om det kun var natyrlig, det skal til, og det kommer og det går lige så snart igen. Hvad sådan et Reg. forbruger i en dag, er nok for en Familie deres hele levetid. Og vi her ved Staben har jo vist mere indsigt i det, som forskellige andre; men vi må jo dølge og kanske også det bedste.

Du skrev om Maren Jessen, at det ikke var let for hende, nej det er skam ikke let, og hvorledes vil det se ud, om også Kri­gen er forbi, og Ole kommer hjem. Jeg kan høre på Far, at han mener, han får aldrig Gården samlet mere, det er også kedelig. Men nu Ole er jo ingen Mand, han kan kun overse lidt. Og så tænkte han vist ikke meget om sig; men nu det er jo ikke hver mand der kan lige meget. Jeg ved ikke, men jeg synes Niels Kjær havde en udmærket måde at tage tingene på. Du kan tro det, der var meget at tænke på dette Aar jeg var der; men han kunde se alting så klart, og det kom alt af sig selv. Og jeg tror også jeg har meget af det, det er vist af Far, jeg har arvet det, han tager også alt med ro, ihverfald ikke af Mor - -Du ved du hvad jeg tænkte på idag, den første eller 2. Juli tager Majoren på orlov, og når jeg så også kunde komme bort i Juli, så vil eller rettere kan risikere det, at lade mit Hår gro lang, og så har jeg lang Hår, når jeg kommer hjem til min lille Kæreste, og så vil jeg gå ind på dit sidst forelagte, kuldkastede forslag, at lade mig sammen med min lille Kæreste for første gang photografere, er det ikke en herlig plan. Nu ikke mere i aften, jeg skriver undervejs. Slutter med mange kærlige Hilsener fra din Peter.

Nu kan du snart vænte et Billede af vor nye Hus. Interesserer det dig, de Billeder  ? ?

Oprettet: 24-03-2011 19:57:32 | Rettet: 05-07-2014 20:16:21