Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

7. maj 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for brevet Igår, og for pakken i dag med Fødselsdagskagen, den har vi nu lige spist. Der var en par kammerater her, og så drak vi Kaffe.

Ellers er alt godt vi er sunde og raske, og ved godt mod, nu er vi dog snart færdig med vort Haveanlæg, og med Lysthuset, den er næmlig så stor at hele vor Musikkorps kan gå derind, og nu i disse aftener, da det er så stille og rolig sidder Offi­cererne derude og spiser og Musikken spiller så kønt. Ja, så er det som en aften på Fyn, i fremmed Land, og alt så rolig og stille.

 Så igår hen imod aften, da hørte vi en rullen gennem Luften, og et Eksplosion i det fjærne, det var det svære Rus­siske Artilleri, som skød over os, og ti Kilom. længre. Der ligger Div. i Kvarter, og de Herrer som sad der nu over et halvt år, og hvor der endnu aldrig er kommen et Skud derhen, troede at de var helt sikre der; men det er som om alle skal prøve hvad det er at føre Krig, og som om de der skal offeres blir heller ikke skånet. 3 Tjænere og en Oberstleutn. døde, og en 4 sårede. De var lige ved Aftensmaden, da susede der sådan et Kolos ind i Værelset.

Jeg fik også et Kort fra Uffe idag; men blot med en Hilsen til Fødselsdagen. Han havde også travlt skrev han nu med Forårsarbejdet.

Mor skrev om at hun havde opdaget en nyhed til mit Fødselsdag, ja Trine har også lige nævnt det, angående Signe og Thorvald. Jeg sidder ganske alene iaften igen, de andre sover allerede, man kan sove så rolig, når man har sådan en lille beskæftigelse hele dagen. Alle kan ellers ikke godt komme op om morgenen, men jeg kan ikke ligge i Sengen så længe, da det er så herligt her om Morgenen herinde i Skoven.

Nu ikke mere i aften, slutter med mange kærlige Hilsener og God rolig Nat.

Eders Peter.

Oprettet: 24-03-2011 17:06:29 | Rettet: 05-07-2014 20:16:02