Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

9. maj 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev igår, og for de kære Billeder, som jeg skrev igår aften er de allerede indrammet. Vi har det jo ved det gamle, og er ved helt godt Mod. I aften har vi regnvejr, og det regnede igennem 4 steder i vor ny Villa, så det var ikke så behageligt; men vi ved jo altid råd, jeg gik op til Leutn. og fik lov til at tage tre Roller Tagpap, og så alle 5 mand Overfrakke på, og op og nagle Pappet på, så nu er den sorg forbi. Nu har vi ild på vor lille Kakkelovn, vi har næmlig kun en lille Jern-Feldkakkelovn; men som ellers er meget god her i vor ny Hus, og vor lille Lampe, som jeg har bragt med, brænder udmærket, blot jeg har slået Kublen itu, og fik natyrlig skænd af Konov.

Som jeg før har skrevet og også har sendt et Billede af den svære, som vi har fået forskellige af, men som dog blev for meget nu, og for to dage siden satte den gamle sig på Hesten og red til Div. og fik lov til at stille to 21 cm Mø til et Batteris rådighed. I går nat kom de hertil og blev op­stillet, og imorgen kl. 5 steg der en Flyver op og fløj over den Russiske Stilling og gav Signal til de svære Batterier, som så åbnede Ilden, alle Vinduer klirrede, og man kunde høre et vældig Brag ovre bag fjændens Linie.

 Og efter hvad Flyveren har meldt i eftermiddag, var den 5. Skud en fuldtræffer, så nu er vi vel fri for den plage.

Ja når man tænker det er et gruligt Liv; men det er jo ikke andet at gøre ved, vi skal jo igennem, og med Guds Hjælp kom­mer vi det vel også nok. Vi har dog lov til at håbe og tro, at vi må komme hjem igen.

Trine skrev idag, at der var kommen en Flyver, en Engelsk mente hun, og som havde kastet Bomber ned ved Havet, vi har ikke hørt det her endnu; men det vil vel komme i de nærmeste dage. Nu må I dog ikke blive alt for bange derhjemme, det er kun en dagligdags ting her hos os; men jeg kan nok tænke, at der har været udro derhjemme.

Jeg har også fået et Brev fra Fritz Schwartz idag, han er kommen til Pr. Holland (vest for Braunsberg) i et Feldlaz. som San. Han er ellers helt godt tilfreds der nu, i de første dage var det ellers ikke godt, men det er jo altid sådan, så længe man lever sig ind i det. Så nu kommer han dog nok ikke i fronten mere, det var dog heller ingen mening i.

 Ja nu ikke mere iaften, slutter med mange kærlige Hilsener

fra eders Peter.

 

Oprettet: 24-03-2011 17:11:05 | Rettet: 05-07-2014 20:16:03