Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. maj 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders brev igår, jeg fik ikke tid til at skrive igår aften, da der var besøg her hos os. Og alle kommer jo blot her engang over 1-2 Måneder, da de ligger 4 Uger i Graven, og 14 Dage bagved os, og om natten før de marcherer derhen, blir de her i vor nærhed om natten.

Mor spurgte om Flyverne var meget igang her hos os. Ja oft kom­mer der en 12 - 20 stykker hver dag (Russere), men de kaster nu ikke altid Bomber ned, og her hos os har de nu aldrig anret­tet noget skade. Der er kommen en ny, det skal være en Fransk Kampflyver som har 5 mand Besætning; men nu vover den sig ikke over mere, imorgen da den kom, kunde man ikke se den oppe i Luften for Pulverdamp af vort Artilleri.

Ellers arbejder vi hele dagen igennem, og I kan ikke forestille hvad der kan lade sig gøre. Vi har nu bygget på et Lysthus en tid lang og nu er den dog så langsom bleven færdig; men så bliver der bygget en Musikhalle ved siden af, og det er en Kunstværk. Men Mandskabet står jo til rådighed, og Træ er der nok af. Ja I undres vist hvis jeg fortæller, at der er Parket Gulv og Loft af Grantræ. Og på ydersiden står der Hindenborg Reg. lavet  af Birketræ. Og 12 Stole af Birketræ. Men det er jo nu ikke for os, det er jo for Officererne.

I dag er vi bleven indsprøjtet for Kolera, vi kan snart ikke løfte Armen i Aften; men nu det er jo ovre igen imorgen. Konov siger han vilde hellere give et par Grossen og så være fri; men det hjælper nu ikke.

I aften er det så gråt et vejr så det er helt kold; men vi har ild i vor lille Feldkakkelovn, og jeg sidder med Ryggen til den, så det er så lunt og godt herinde.

I morgen, når det blir godt vejr, vil jeg vaske, jeg har idag fået Pakken med Sæbepulver. Nu vil det vel blive helt skinnende hvid efter hvad der står på pakken.

Nu ikke mere i aften, slutter med mange kærlige Hilsener fra eders Peter.

Oprettet: 24-03-2011 17:14:30 | Rettet: 05-07-2014 20:16:04