Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

13. juni 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev igår. Jeg har det rigtig godt, er sund og rask. Og tak for Fodbolden som jeg fik idag, og den er alle­rede igang. I skrev dog at der manglede en Slange; men den var dog med, så alt er i orden. I mente Officererne vilde spille med, nej det vil de nu ikke, der er blot gamle Soldater fra Komp. og her fra Staben.

Nu så er Johanne Bejer bleven forlovet med en fra Mecklenborg, ja de er nok ved at blive bange for at de ingen kan få efter Krigen. Og Kjesten Riber, det var også en kort fornøjelse, men der er vist mange af den slags og endnu meget værre. Vor Fritz som er fra Johannesborg har fortalt, at en Kone havde ladet sig skille fra hendes Mand blot fordi hun havde forel­sket sig i en Landstormsmand. Og når man hører bagved Fronten, ude af Operationsegnen, så er der ingen der driver det så vidt som de gamle mest gifte mænd.

I aften skal jeg med den gamle igen; men jeg tror, det er blot til Artilleriet, de skal næmlig forstyrre Russerne en forskudt Stilling, som de arbejder på foran os om natten. Ja de stak­kels mennesker, som må arbejde som en Sklave, og er udvidende om, hvad der går igennem vore Telephontråde, og ved ikke, at der en 20 - 30 Kanoner er rettet på dem. Og som i hvert Minut kan gå løs; men med et slag øser det af Jern og Sprængstykker ned over dem; men det er jo Krig og det er jo om at slå så mange ned som muligt, eller ihverfald at gøre dem Kampuddygtige. I formiddag har de igen sat en hel del her over til os, men vi har altid held, de har aldrig udrettet noget rigtig skade endnu.

Mor du behøver ikke at sende mere Smør til vor lille Kammerat, da han er kommen bort på et Feldlaz. Han kunde ikke blive her længere, da alle hårdt sårede og svær Syge måtte bort. Men Majoren har lovet ham at han skulde komme igen til Staben. Niels Skau var her igår aften, hans Heste har været borte i to dage, nu har de da funden dem igen. Han arbejder for en Oberst med sine Heste, så han har det helt godt.

Ja ellers har jeg ikke noget nyt iaften, og jeg skal have Støv­ler på, da det kun er 7 Minutter til, at han råber Märsk, og han er præcis, kan I tro, og er man der ikke er der fest, som man helst ikke vil høre; men det kan nu ikke passere mig.

Slutter med mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.

 

 

Oprettet: 24-03-2011 22:48:43 | Rettet: 05-07-2014 20:16:29