Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. juni 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev igår. Jeg har det rigtig godt efter for­holdene. I dag har vi haft lidt ro; men vi havde nu regnet med helt Hviledag. I morgen kl. 4 stod Konov op og gik i Skoven og hæntede Birke- og Bøgeløv til at pynte med, og da vi vågnede op, var alt så kønt pyntet. Kl. 6 stod vi op, kl. 5-6 lå vi og pludrede, vi mente dog det var Søndag. På en gang lød Märsk ude, og jeg måtte jo ud af Kassen. Og jeg havde nu givet de gamle, som arbejder i Depotet, lov til at sove sålænge de vilde, dem måtte jeg jo også have vækket, og de havde nu lige trukken rent Linned på. Og nu måtte vi til at læsse 8 Vogne Tag Pap af, og det var jo et gruligt arbejde, syntes de, men vi må jo føje os i alt, og det var jo heller ikke så slemt. Og til Middag var vi også færdig. Så nu i efterm. har vi helt ro, håber vi da. Vi er ellers ikke helt godt tilfreds i dag, i morgen rejser en af vore Kammerater, som nu har været sammen med os hele Vinterren; han skal nu til et Batl. men hver Befaling er helligt som de siger og skal på det yderste udføres. Så nu er vi kun 4 mand herinde.

Nu kom Konov lige med posten, og igen tak for eders Brev med 20 M. jeg vilde jo slet ikke have så mange, men I har jo ikke forstået mig rigtig, og forhåbentlig kan man snart begynde at øjne orloven igen. Jeg ved ikke rigtig når jeg kan komme bort; men efter for mig at skønne, kan jeg bedst i Juli, da Majoren da er på orlov, og da går det jo ikke så nøje til. Men som sagt kan jeg ikke bestemt sige noget, da vi jo kun ved og kan kun se i det nu vi står. Men vi håber dog at det vil gå som hidindtil.

Jeg har læst i Hejmdal idag, at de kunde høre Kanontordenen fra Søslaget i Nordsøen. I har vel tænkt, at Englænderne vilde i Land i Danmark. Vi hørte det den næste dag efter Slaget, så I kan se, at sådan noget er ikke længe undervejs. Ja der er gået mange Mennesker tabt.

Slutning mangler.

 

Oprettet: 24-03-2011 20:31:57 | Rettet: 05-07-2014 20:16:28