Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. juni 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

     Kære Forældre!

Tak for eders Brev idag, og for de to Mark, nu har jeg fået 20 Mark i de to sidste Breve. Jeg har det ellers rigtig godt er sund og rask, og ved godt Mod. I dag har de ellers haft os på Kornet, hele vor kønne Lysthus er gået i Luften, det vil sige den blir gjort istand igen. En af de Russiske svære er brummet derind; men ikke en eneste er bleven såret. I aften har jeg besøgt Niels Skau og er lige kommen hjem. Vi har fået os en hold snak og en Pibe Tobak. I skrev at I havde sendt mig en hel ny Fodbold. Hvorfor har I nu det, det vilde jeg slet ikke have. Jeg har jo slet ikke skrevet til Eder om en, og jeg ved at Laurids Lund let kunde besørge mig en; men det har jo natyrlig været for meget forlangt, det er jo heller ikke så let at gøre en så stor en tjæneste. Og nu har I sendt en, men uden Slange, ja hvad skal vi med den; men det er jo nu ikke at forlange, at I skal forstå det; men nu ligger hele vort Boldspil i Vandet. Og jeg vil sende den med en der tager på orlov hjem igen.

Nu har vi snart Pindse igen, men vi mærker jo ikke til det her; men det er nu også det samme, vi er glade og taknæmlige for, at vi har det så godt som vi har det.

Konov arbejder i disse dage på Havebænke til Stabslægen, men han tager det jo med ro, vi forstår det jo nu efter snart i tre år at have været Soldater. Det var også kedeligt, hvis man ikke vidste, hvad man skulde fordrive tiden med. Jeg har også fået en Pakke fra Doris Jepsen idag, med Cigarer og Smør, og en Pindse Hilsen.

Ja nu ikke mere i aften, da det er temmelig sent, og imorgen tænker jeg, at jeg sender Eder Billedet af vor Hus.

Mange kærlige Hilsener fra Eders

Peter.

 

Oprettet: 24-03-2011 20:21:50 | Rettet: 05-07-2014 20:16:24