Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

7. august 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

 Min egen Pige!

Tak for dit Brev idag. Ja det er klart du skal have din Middags-søvn; hvad når jeg kommer hjem, vil du så også sove hver Middag. Det er sandt fra første Sept. gives der jo ingen Middagssøvn mere eller er det først fra 1. Okt. ?  Ja I har jo snart frem­mede altid, blot din Peter har endnu ikke været, ja det er dog også heller ikke til at forstå, at han kan lade sin Pige vænte så længe, men du må altid tænke, hvad jeg ikke har haft, har vi til gode, ikke. Se er det nu ikke godt, at jeg ikke kom i Juli, så var Herligheden allerede forbi.

I går eftermiddag har jeg sendt mine gamle karle på en meget farlig Transport. De skulde næmlig afhænte et Svin og et Klaver, jeg ved ikke om du synes det passer sammen, men her hos os kom­mer det sig jo ikke så nøje med den slags ting. Men jeg kunde snart ikke lade være med at le, da de tog afsted, et par gamle Heste og en gammel skrøbelig Vogn, og de er ikke tilbage endnu, men de må dog komme idag.

Reg.Musikken spiller nu lige, det er en herlig stille aftenstund, jeg sidder helt alene, Konov er gået op i Skrivestuen. Ja,hvem tror at det er Krig, så rolig og stille.

Du skriver så tit, hvor må det være herligt og kan være det, når vi engang får lov til at være sammen altid. Ja lille du, jeg kan snart ikke tænke mig det. Det at se dig hver gang jeg så at sige kommer ind og, og tænker mig, du min lille Pige går og sysler rundt og hygger om mig, så at vi har det hyggeligt og godt. Somme tider da tænker jeg oft, kan det virkelig være sandt, at du kan lave det sådan, eller rettere du og jeg, kan lave det sådan at vi aldrig mere behøver at skrive på et dødt stykke papir, eller længes efter at komme sammen en lille tid, (som min lille Pige nu gør. Og intet mere er forbudt for os - Ja når blot Krigen er forbi, så kommer den tid også nok, ikke, lille ven.

Slutning mangler.

Oprettet: 27-03-2011 18:27:56 | Rettet: 05-07-2014 20:16:43