Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

15. august 1916, Dünaburg (Daugavpils, Latvia)

< Forrige Næste >
Dünaburg (Daugavpils, Latvia)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille kære Pige!

Tak for dit Brev idag. Nu så begynder du også med at skyde K. ud til jeg kommer hjem, kanske tænker du jeg kommer så før, vel. Pas på lille du kanske vil jeg slet ingen af med, når jeg kom­mer. Jeg var med i formiddag i Graven, og da vi gik hjem, spurg­te den gamle, hvorledes det gik med Høsten og lign. Og om jeg havde været på orlov for anden gang. Nej, om jeg ikke snart var på rad. Svar. Jeg håbede at kunne tage af sted omkring ved den 20 - 25 når Unteroffz. Lange kom tilbage igen.

 Jeg kunde nok mærke, at han svarede mig på det, og jeg skyndte mig så og føje til, hvis Herr Major ikke har noget imod det. Nej sagde han, jeg vilde gærne have om du vilde vænte, til vor Reg.Revision var forbi. Og jeg måtte jo svare ja. Jeg tænker vi er færdig dermed den 24 - 25.  Jeg skal ihverfald nok være hjemme til Mors fødselsdag, så du må ikke skænde, ja lille du, jeg ved jo at du siger til dig selv, han kunde da lige så godt komme nu, ja, ja -I vænter alle efter mig det ved jeg, det kan jeg også mærke på Brevene hjemme fra; men jeg skal også nok komme, blot må vi vænte tiden af, og det kan vi ikke godt, især - - -  Nå det er heller ikke så sært.

I formiddag da jeg stod og sorterede nogle Breve, som var gået forkert, fandt jeg blandt andre to Breve fra en Landst. i Borris ved Bredebro, som havde forvildet sig her til vor Reg. Det var vist hans Kone der havde skrevet. Jeg har nu pakket dem i et Kovert og sendt en Hilsen med. Ja på den måde kan man også finde Landsmænd, det er nu ellers meget sjælden, iblandt de 1000 af Breve, der kommer hver dag (men ud af de 1000 finder jeg altid et) kan du gætte, hvad det er for et. - Og jeg blir altid så glad når jeg finder det lille hvide Kuvert. -

Nu er det bleven Aften; som jeg sad bedst og skrev, kom en ind jeg skulde komme til Stabslægen. Og han fortalte mig at der kom  Artilleri bort og at de efterlod dem så og så maget Vin, jeg skulde ride over og overtage det. Jeg på en Hest, og overtog 732 Flasker Vin til et samlet beløb af 2600 Mark, som jeg lod komme Thelegraphisk fra Kassemesteren. Og så Vogne bestilt, på-ladet, og hjem igen. Nu er kl. 9½ og nu er jeg lige bleven fær­dig, jeg har igen overgivet det til en Leutnant. Nu var det jo en lykke, at jeg ikke behøver at gøre Nat-Gravtjæneste i nat, da jeg var med den gamle i formiddag.

Slutning mangler.

Oprettet: 27-03-2011 18:30:01 | Rettet: 05-07-2014 20:16:45