Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

13. januar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Pige !

Tak for dit Brev igår.

Nu er vi kommen i det nye Kvarter, som vi kalder Stand­kvarter, og forhåbentlig ret længe. Vi bor på et lille Slot; men ikke som i I. men man må ikke laste det. Vi bor på anden Stok med 4 mand, og vi har både Elektrisk Lys og hver en Seng - Kakkelovn og alt. Og så ligger vi lige over for Byroet som også er næmt, da vi dog der har det meste at gøre. I går traf jeg Majoren på Vejen, og han spurgte om forskel­lige ting - blandt andet om jeg snart vilde gøre en lille tur igen til Bromberg, da Fru Major havde forespurgt, hun syntes næmlig, at jeg var en prægtig Karl - du også ikke ? - Og nu har jeg tænkt over på det. Jeg vil nu se hvorledes det er med orlov hjem, kan det ikke lade sig gøre, så kunde du da tage en lille Tur til Berlin, så tager jeg også orlov dertil i et par dage, du behøver jo ikke at fortælle det videre end­nu; men det er jo blot en lille forslag. - Hvornår det nu bliver ved jeg ikke; men så alt nærmere. Ja i aften får du ikke mere, da vi ikke har alt indrettet endnu; men nu vil jeg være flittigere med at skrive, og nu skal du nok få din Post igen som før. Nu mange kærlige Hilsener og Kys

din egen Peter.

 

 

Note

Konvolutten er forsynet med laksegl "P.M" i gotiske bogstaver og desuden forsynet med adskillige stempler: S.B. Inf Regt. v. Hindenburg 37 Division. Mülhausen geprüft und (Els.) 1 ' zu befördern Post- Überwachungsstelle Mülhausen (Els.) (påklistret seddel til luk­ning af den åbnede konvolut) Militarischerseits unter- geöffnet. Mülhausen (Elsass) 1 Der Überwachungsoffizier
Oprettet: 31-03-2011 16:56:49 | Rettet: 05-07-2014 20:17:30