Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

13. januar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

     Kære Forældre!

Tak for Eders kære Pakke idag, det var fire ialt - Konov fik også en. Nu er vi altså kommen i vor ny Kvarter, op; vi har fået en hel god Stue. Vi kom hertil kl. 8 imorgen og måtte vænte til de andre Tropper var borte. Og de havde ikke helt let ved at komme bort, da de er her, siden Krigen begyndte. Ja det er ikke som os. Og her er alt indrettet på det moderneste. Der er Soldaterhjem - Casino - Festhal med Byne til Theater og overalt Elektrisk Lys og lign.

Vi har en Stue sammen med 2 mand, og hver mand har en Seng, om ikke den bedste, så har vi i Rusland ikke kendt de for­hold. Lige over for os ligger Byroet, så vi kan ikke for­lange det bedre. Ja vi har meget at takke vor Feldvebel for og ikke at forglemme den gamle, men vi gør jo også vore Sager, og ingen kan sige os noget efter.

I går traf jeg Majoren på vejen, han spurgte om jeg havde hørt noget fra Bromberg. Jeg sagde jeg havde modtaget en Julehilsen gennem dem hjemme. Så spurgte han om jeg vilde gøre en tur til Bromberg igen - hvis det engang passede. Ja det vilde jeg jo nok. Jeg vilde jo hellere have været hjem; men det kan man jo ikke sige alt, hvad man tænker, og man skal jo skælne imellem Privat og Tjænstlig. Og jeg får også nok min orlov engang, jeg er jo heller ikke på rad endnu.

Jo jeg tror nok jeg får alle pakker, numrene følger helt nøje efter hinanden.

Ja nu håber vi, at vi kan blive her en tid lang, og nu kom­mer det vel også til at klappe igen med Posten, nu skal jeg nok blive flittigere til at skrive igen.

Ja i Aften får I ikke mere, da vi ikke er helt indrettet endnu.

Slutter nu med mange kærlige Hilsener og tak.

Eders Peter.

Oprettet: 31-03-2011 16:59:43 | Rettet: 05-07-2014 20:17:30