Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

20. januar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

  Min egen Pige !

Tak for dit Brev i dag. Jeg vilde ellers ikke skrive til dig i aften; men nu er jeg lige ved det, og du skal jo nu helst have en lille Hilsen hver gang jeg tager et stykke Papir og Kovert. Du mente alle de andre kunde sagtens, de havde deres Kæreste så tæt ved, at de kunde tage hen og se til dem. Ja men hvad så dem som har mistet dem for altid. Ja jeg ved jo også nok, at du er på samme mening som jeg, at vi må være glade og taknæmlige, for det vi har det, som vi har det. Jeg tror nu ikke at der er mange af alle dem som så oft får Brev fra deres Kæreste som min Trine - tror du ? - Skulde vi få lov til at være sammen engang, så vil jeg tage en hel Vinter af, til at læse alle de Breve som du har fået fra mig. Ja du skal da sidde ved siden af og forklare og -  Jeg kan jo ikke byde dig dem, som du har sendt mig, da jeg ingen Stue og ingen Komode har og heller intet Blåt eller rødt Silke­bånd har at binde dem sammen med. Det synes jeg er så mor­somt, at du har alle mine Breve sorteret liggende oppe i dit Værelse. Og så alle de Billeder, ja Billeder har de vel nu mere hjemme, jeg mener ikke just af mig selv.

Du skrev om Iver, at han nu var skreven Krigsverwendungsfahig. Det er nu ikke så morsomt. Og det er om, at de ikke sender ham i Fronten til Foråret. Det blir sagt til dem alle den slags, at det enten er til kørende eller til ridende Tropper, men det blir altid anderledes. Det behøver du nu ikke at for­tælle videre, da det jo også kan vende sig igen. Bare da vor Uffe kunde få hans plads igen; men om det også er nu, så skal han nok få en Posten igen. De Aktive er de altid ude om, dem kan de bruge overalt. Og de Aktive er også altid ude om Posten. -

Ja nu vil jeg ikke mere i Aften, jeg er søvnig, og vil nu i Seng. Sidste Nat har jeg drømt så sødt om dig. Jeg kan endnu se dine øjne le op til mig. Og så sagde du Peter - giv -mæ et K. - - men jeg tror ingen jeg vilde give dig - tror du ? Ja nu God nat min lille Pige, sov og drøm sødt om

din Peter.

Hils din Far og Signe.

Alle de andre må kun skrive to Breve om Ugen. Du får da heller ikke  mere, vel ? - -

                           

Oprettet: 31-03-2011 17:31:15 | Rettet: 05-07-2014 20:17:35