Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

18. januar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev i dag.

Jeg har det rigtig godt er sund og rask. Vi ligger endnu i F. og håber at blive her en længere tid; men det bestemmer man jo ikke selv. Far skrev om Hestene, nu har I ellers ikke for mange Heste mere; nej det synes jeg nu heller ikke, at den lille gule Hest skal bort, men det er jo ikke som i Fredstid, at man selv kan råde for det. Er der nogen bestem­melse for hvor mange Heste I må beholde ?  eller kan det hjælpe noget når I angiver, at I ikke kan få arbejdet gjort i Foråret, når de tager dem bort. Ja den gamle Rønne var jo også 24 Aar, så hun har gjort det helt godt. Det er nogle grulige Priser der betales for Heste; men det er jo blot Pengene, som ikke er så meget værd mere. Før da kunde man komme vidt med 10 M.  nu er det kun som før en daler. Og på os tænker de ikke, at vi skal have mere Løn; men det går jo også sådan. I dag var der en i Pfist en Stad ikke langt herfra, og han købte mig et par Pantofler, som vel før har kostet 1,20, nu 4,00 mark.

Jeg har også i de sidste dage haft et lille Brev fra Hans Nissen, hvor han ligger ved jeg ikke rigtig, han har det ellers godt. Og Thorvald Daus Feldbrev i Hejmdal har jeg også læst. Jo jeg får Hejmdal som før, og nu i denne tid har jeg rigtig god tid til at læse den. Jeg har kun 6 Kilom. efter Post, og det hele tager kun 3½ time. Jeg har også en hel del at besørge der, man skal sende Penge af for Offz. hænte Lønning for dem, man skal på Inten­danturen. Jeg har også så tit sagt, måtte jeg have de Penge for dem jeg har underskrevet, behøvede jeg ikke mere. Ja det var alt hvad jeg havde i Aften. Nu vil jeg sende en lille Prøve, som jeg havde tænkt Far skulde gå til Amtsforstanderen med og foreligge. Jeg ved ikke hvem det er; men er det Eriksen, så tænker jeg nok han gør mig den tjæneste. Det behøver jo ikke at være nu, det kan jo vænte til der gives Lejlighed.   Nu mange kærlige Hilsener fra Eders Peter.

Ansøgningen kommer næste gang, det blir for sent i Aften at sætte den sammen.

God rolig Nat.

 

Note

Hans Nissen havde sammen med PM været på Vester Vedsted efterskole og Ryslinge højskole.
Oprettet: 31-03-2011 17:28:06 | Rettet: 05-07-2014 20:17:34