Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

23. januar 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min egen Trine!

Sender dig herned de bedste Hilsner fra Halle. Jeg er på en lille Rejse igen over Frankfurt a/m Erfurt Halle. Jeg tog fra Regt. den 21. om Middagen og nåede hertil først igår morgen. Sagen var, da jeg kom til Frankfurt a/m kørte Toget bort for Næsen af mig. Jeg var inde i et Toiletværelse og vilde vaske mig, og da jeg kom ud igen gled Toget helt lang­somt afsted. Men det var som skulde det være sådan, netop dette Tog skete et Udlykke ved Weimar. Vi kom en Time senere, da lå endnu hele Toget på Sporet. De store Vogne af D.Toget lå som Tændstikkeæsker i Grøften. Der blev sagt, der var 6-7 døde og en hel del sårede. Aarsagen var, at de havde løsladt et Godstog for tidlig.

Jeg skulde her i Halle til en Fru Hauptra. som er hos vor Regt. med en hel del Penge. Jeg blev også helt godt modtaget, det hjælper altid, når man begynder med "gnädige" Højærede og lign. - Så gav hun mig Penge for Natlogi, om Fødevarer spørger ingen - nå jeg kender jo Sporten, jeg har Brød og Kødkort, så du kan også godt blive her et par dage. - Et udmærket værelse har jeg haft, og jeg har sovet helt fra igår Aften kl. 10 til imorgen kl. 9.

Der var også Concert her i Aftes, det blev ved til kl. 12, men efter kl. 10 har jeg slet ikke hørt til noget. Nu blir jeg her til i Middag kl. 11,05, da går det videre over Magdeborg til Stendal, der skal jeg på et Rittergods og besøge en Leutn. Mor, ligeledes med Penge. Og så går turen til Feldburg igen. I går Efterm. var jeg også i Magdeburgergaden i Med. Klinik, hvor jeg har ligget 1915; men alle de Herrer Doktorer og Søstre er alle borte. Jeg havde jo nu heller ingen forlangen efter dem. Men det er alligevel sært at se hvor man snart halvt er bleven smidt ud engang. Ja nu ikke mere idag. Jeg skal hen at købe mig lidt at spise på Vejen til Stendal, der på Rittergodset kan man vel få en halvstegt Svin - eller også slet ikke. - Jeg skal nok skrive et Brev fra Stendal igen.

Nu mange kærlige Hilsener og Kys sender dig din egen Peter. Jeg har skrevet hjem om Sæbe, jeg kan snart ikke vaske mig. Kort har jeg, men det gives kun hver Lørdag.

 

Oprettet: 31-03-2011 17:37:53 | Rettet: 05-07-2014 20:17:36