Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

20. november 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag og for Pakken med Skinke. Brevpapieret kom i Aften, og det kan nu med det samme tiltræde hjemrejsen. Vi har det ellers helt godt her, den gamle kom igår Aften, jeg skulde hilse mangen gang, han syntes, det var næsten for meget, om han ikke skulde betale noget. Og han sagde, at Fruen havde skrevet, at hun havde skrevet det samme til Eder. Det må have været i det Brev hvor vi skrev, det må da være gået tabt. Hun havde også skrevet, at Mærsk havde sagt, hans Mor vilde vist nok sende 1 p Kartoffelmel. Den gamle kan slet ikke forstå det hele. Jeg sagde, da han spurgte, hvor det kom fra: "Herr Oberstl. en Soldat må ikke sige alt, hvad han veed". Det morede han sig rigtig over. Om Julen har jeg ikke talt endnu, det skal være ved lejlighed, hvis han ikke selv siger det. Han føler sig helt vel her hos os. Det er bedre end i Stollen.

Mor siger, at vi taler slet ikke om Freden. I skulde bare se. Det første Rygte som kom, angående at Rusland havde sluttet Fred, har Regt.Kommandanten 151 fordert hans Regt.Musik ud om Natten kl. 2 til at spille. Og istedet for 800 Aviser sæl­ger vi 1800 blot af den grund; men hvad skal man tale så meget om det, før det er så vidt. Vi tror også det kommer på engang nu.

Ja ikke mere i Aften, hils Trine, at hun først får hendes i morgen, det er så sent.

Mange kærlige Hilsner og tak for Papieret.

Eders taknæmlige Peter.

Oprettet: 04-04-2011 19:34:28 | Rettet: 05-07-2014 20:19:54