Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

20. november 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

        Min lille Kone!

Tak for dit Brev idag, jeg har nu lovet dig at jeg vilde skrive i dag igen, så skal jeg jo også holde det. Du er jo altid så punktlig i dine ord - angående Bladene - så kan det ikke nytte, at jeg sakker bagud. Du begynder at tænke på Julen, ja lille Musse, jeg også, kunde jeg bare være hjemme hos dig i Julen. Men jeg håber endnu på det, jeg vil ikke gå til den gamle, før han selv kan sige mig det, man ved jo ikke, hvorledes alt former sig til den tid. Men jeg har gode planer lagt. Du jeg kan slet ikke tænke mig ellers hvorledes jeg skal tilbringe Julen. Sidste Aar tænkte man, nu er det det sidste Aar, og så nu da man selv har et hjem, og min lille Musse, du sagde til mig en Aften sidst da jeg var hjemme "Peter, når du ikke kommer, hvor og hvordan skal jeg så tilbringe Juleaften". Lille du, det gør mig så ondt ved at tænke derpå, og det kommer så oft op i mig, sådanne Tanker. Vi ved bægge, at du er velkommen bægge steder; men du vilde bare have din Peter, tror jeg. Aa Musse, kunde jeg bare hjælpe dig jeg holder det nok ud, du er ikke så stærk. Især i denne tid, når jeg går alene, så kan jeg komme til at tænkte på, du har nu din lille Musse, og du kan slet ikke gøre så meget godt imod hende, som du har tænkt dig før. Så ser jeg min lille Musse derhjemme, og så er jeg så ked af det. Men Gud hjælper os nok som hidindtil. Jeg er så glad ved, at jeg har så god en lille Kone derhjemme. Oft hører man her blandt Soldaterne, han har en Kone, hun går med andre og lign. Da ser jeg dig som en enestående lille Kone omgivet af renhed og lys. Ja Musse, måtte vi snart få lov at være sammen hver dag.

Du har igen haft besøg, det er da godt, at det ikke blot er, når jeg er hjemme, at du har fremmede, så tænkte du, det er da også blot Peter de kommer til. Jeg vilde idag sende Penge af til dig; men alt er i udordning her, der blir nu igen ingen Værdisager modtaget, og i et ret Brev vil jeg ikke sende noget. Nå så får du desto mere på engang. Skal hilse fra Valter og sige Tak for, at du er så venlig at spørge efter hans befind­ende - nu det går lidt skævt - idag igen var det glimrende, forhåbentlig bliver det ved. Nu mange kærlige Hilsner til dig min Trinelil fra din egen

Peterlil.

Hvad ønsker du dig til Jul, Svaret: "Blot dig" er mig ikke nok - sig mig det - ja.

 

Oprettet: 04-04-2011 20:04:57 | Rettet: 05-07-2014 20:19:55