Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

11. december 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre !

Tak for Eders Brev idag, og fer pakkerne med Pølse og Smør, det kom på Fars fødselsdag. I må undskylde, at jeg ikke har skrevet i de sidste to dage, jeg var så megen optaget af vor omflytning. Jeg er endnu på samme Loft, Konov og Feldv. blev sat på Gaden, der kom der Artillerie ind. Jeg har moret mig over dem.

Ja lille Mor, kunde jeg bare komme hjem til Jul, aldrig har jeg arbejdet så hårdt på en orlov som denne; men jeg tror ikke jeg kommer det. Og så må vi ikke sige, at det er så slemt, da det er for første gang, at Freden taler et ord med. Det er kun små afsnit (Div.) som orloven er spærret i, og der siges, at det er de Div. som først efter Wåbenstillstanden rykker i det indre land. Det er heller ikke godt med den gamle, han havde regnet med at være hjemme i år; men ud­sigterne er kun små endnu. Kommer han, kommer jeg også. Og vi må så være tilfreds, om vi også skal fejre denne Jul på Loftet. Jeg er også tilfreds og glad med det, jeg takker Gud for, at I har det godt, og at min lille Trinelil blev hos os, så kommer jeg også nok over denne Jul.

Ja lille Mor, når man hører om alt det gode Mad I har der­hjemme i denne tid, så får man andre tanker; men en god "Mellemmad" satter også, og Gud ske lov at man har den. Ja alt blir dyrt nu, og jeg ved det længst, at Far kan mærke det, vi står jo endnu hjælpeløse. Ja jeg tjæner jo helt gode penge, vi er meget glade ved, at vi fik begyndt på det, skønt mangen syntes, at det var en ren vild tanke.

Mor skriver, at vor lille Pige skal hedde Anna Gad. Mor jeg vilde ellers så gærne have haft, at hun skulde bære dit Navn. Trine har også sagt det; men hun skriver idag, at I var imod det. Det kan jeg ikke rigtig forstå. Jeg står som eneste Søn, og Muligheden er der dog for at Mors navn ikke blev forlænget og opnævnt. Men kanske I har andre grunde, og jeg vil ikke sige noget til det. Lille Mor, jeg kan godt forstå, at du ikke kan forstå, at du nu er Bedstemor, jeg kan heller ikke komne i tanker om det; men det går vel alle sådan. Ja ellers er alt vel her, Gud ske lov at denne tid er forbi, det har været en svær tid herude.

Så mange kærlige Hilsener sender Eders taknæmlige Peter.

Oprettet: 04-04-2011 20:55:05 | Rettet: 05-07-2014 20:20:10