Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

16. december 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Ind under Jul 

Kære Forældre!

Tak for dit lille Brev idag lille Mor, og fordi du har sendt så mange pakker af i den sidste tid, så man har lidt i Julen.

Så vil jeg ønske Eder to kære en glædelig Jul og et velsignet og et fredbringende Nytaar, håber med Guds hjælp, at vi næste Aar ikke behøver det på papier; men må selv kunne overbringe Julehilsenen,

Jeg ved jo, at I havde været rigtig glade, hvis jeg selv havde kommet; men det står ikke i vor magt her. Så I må selv fejre Jul med min lille Trine sammen. Hvorledes vi skal fejre den?  ja som alle de andre dage vel; men vi har nu ikke noget at klage over her, det er værre for dem, som ligger i Graven.

Jeg kom til at tænke på, da du skrev, dengang jeg var hjemme og havde bøvl med Julegaver til Jer var en tid, som nok ikke mere kommer. Ja luften var så stemningsfuld der ind under Jul, Og jeg synger også af det lille Vers.

Der er noget i Luften, som gør mig så glad som frisker mit Hjærte i ungdommens bad Der er noget derinde, et strålende Minde om Kærter og Sang om Julen derhjemme, derhjemme hos Moder engang.

Men Krigen har voldt så meget over alt på Jord, og vi må til så vidt takke Gud og sige, at han indtil nu har sat os mellem de lykkelige. Ja endnu en gang en glædelig Jul alle sammen i Huset. Jeg tænker på Eder Juleaften. Ellers alt vel og ved det gamle, jeg er nu sund og rask igen, det var også på tide, jeg har hver dag to store Vogne med Julepakker, imorgen igen. Til slut mange kærlige Hilsener

fra Eders taknæmlige Peter.

Oprettet: 04-04-2011 21:01:29 | Rettet: 05-07-2014 20:20:14