Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

17. december 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

 Min lille Musse!

Har intet brev fået idag, havde nu heller ingen væntet, da jeg fik to igår. Vil så ønske dig og vor lille Pige en glade­lig Jul og et velsignet og fredbringende Nytår. At jeg må få lov til at komme hjem til Eder sund og rask, og at vor lille Anna i det nye Aar må vokse og blive stærk både i den ene og anden retning.

Jeg ved lille du, at du havde været rigtig glad, hvis din Peter selv havde kommet hjem til Eder; men det står ikke i vor magt herude.

Jeg ved ikke, hvor du vil fejre Juleaften, men gør det, som du selv bedst synes om, pas bare på at du ikke tager for megen kulde. Jeg har lige skrevet et Julebrev hjem, Mor skrev idag, at hun så gærne vilde have haft mig hjemme en Juleaften endnu. Jeg har skrevet, at I tre nu skulde fejre Jul sammen så godt I kunde, og I må ikke ynke mig herude, jeg tåler det nok i år som alle de andre. Og der er mange steder, hvor de slet ingen har, jeg er jo sund og rask og har det efter forholdene godt. For så vidt må vi takke Gud, og jeg siger altid at indtil nu har Gud sat os mellem de lykkeligste.

Ja lille Musse, næste Aar når vi har fred, og Gud giver os sundhed, hvor fejrer vi så Jul ?  Jeg synes jeg kan fore­stille vort nye Hjem en Juleaften. Og se vor lille Pige glæde sig over vort Juletræ.

Ja så endnu en gang en glædelig Jul ønsker dig din egen

kære Peter.

Oprettet: 04-04-2011 21:03:56 | Rettet: 05-07-2014 20:20:15