Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. december 1917, Vivaise

< Forrige Næste >
Vivaise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min kære Trinelil!

Tak for dit Brev igår, og to blade, jo på denne måde kommer bladene udmærket. Alt er ellers ved det gamle her, blot det er bleven så pokkers kold, og vi fryser alle i gennemsnit, derfor får I også så få og så korte breve derhjemme. I må vænte til det blir lidt varmere, eller til vi kommer helt hjem. Der fortælles, ar der allerede er sluttet Våbenstil­stand Stand med Rusland, gid det var sandt. Havde man bare været på orlov; ham fra. Rendsborg er for tiden hjemme, nu skal han blive ved Ersatz Batl. der, det var ikke så underligt, om de så havde sendt mig enten til Haderslev eller Flensborg. Og det er et helt godt tegn, nå vi vil håbe det bedste. Jeg sendte dig jo et kort igår, om jeg vilde have dit fodtøj No., da der kanske kan gives lejlighed til at få et par støv­ler, du vilde da have et par, ikke ?  Ja du har ret, vi var slet ikke kede af at flytte; men der er en hage ved alting, her har vi en glimrende forretning med vore blade, men et usselt kvarter; men det kan jo ikke være godt altsammen. Vi har nu 2000 Eksemplarer. Og de er borte i løbet af to Timer. Jeg var lige ovre hos Walter, jeg kunde straks se, at der var noget i vejen, men han vilde ikke ud med det, da der var andre ved. Så da jeg gik, kom han med ud og fortalte mig alt. Du kan sagtens, Peter, sagde han, du har din lille kone, som du er glad ved, og man kan se hver gang du nævner hendes navn, nævner du din højeste og dyreste Skat og Lykke. Jeg har jo også, som du ved; men jeg bar så streng en Far, og han vil have, at jeg skal have en anden, som jeg ikke kan lide; men natyrlig det gamle: mange Penge. Det er ikke let at sige noget til. Da vi skiltes ad, gik jeg på en måde så glad bort. Jeg sagde mig selv ~ Gud ske lov at jeg har fået min egen selvudvalgte lille Musse.

Du jeg må slutte, jeg fryser; men vær ikke ked af det, jeg kryber helt under Dækkerne, og der kan jeg let holde varmen. Slutter med mange kærlige Hilsener og Tanker og lev vel og ha det rigtig godt i disse tider

din egen Peter som i hver Øjeblik er hos dig i Tankerne.

 

Oprettet: 04-04-2011 20:47:57 | Rettet: 05-07-2014 20:20:08