Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

26. marts 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille kære Trinelil!

Vil igen sende dig en lille Hilsen, jeg har intet brev fået fra dig endnu i dag, du lille - nej jeg vil ikke sige mere; men tænk blot i hele 5 dage uden Brev, nå det er sandt, fem dage er jo ikke længe; men nu får jeg ingen Brev før på Lørdag, jeg skal igen på Rejse imorgen. Nu havde man sig lige indlevet, og nu går det løs igen; men ikke til Hamborg, nej det var jo nu også for meget, hvis du skulde til Hamborg igen. Nej denne gang går det over Frankfurt a/M, Cøln til München-Glatbach ved den Hollandiske Grænse. Du kan jo se, om du kan finde det på Kortet. Der skal jeg efter Film til Kinografen, ja jeg rejser i alle brancher. Og i Frankfurt skal jeg hænte Bøger for en Præst. Så du kan se, det er to forskellige ting; men det kommer sig ikke så nøje ved Militæret.

Jeg sender en Bog af til dig i morgen, den hedder "Arme Thea", den er skreven på tysk; men jeg synes du skal læse den. Det er to som finder hinanden, og de har så mangen hindringer i deres vandring, og de kan ingen udvej finde, så beslutter de, de vil gå i døden med hinanden. Og jeg ved ikke; men jeg kan så godt lide den lille Thea. Hun siger til ham: Du Georg, Verden er dog så slem og så ond, vi vil tage os en Båd og så sejle ud på Søen, og så tager du en Snor med til at binde os sammen med, og så springer vi ud på et gang. Snoren er for at vi også kan blive sam­men i Døden. Men det kommer nu anderledes, som du selv kan læse. Han er ikke meget værd, men hun er en prægtig Pige.

Ja hvad skal jeg nu fortælle mere, jeg har virkelig ingen Stof. Jeg skal nok skrive fra Rejsen, kanske du har de Breve førend dette, da det er jo en grulig bumleri herned i dette Hjørne.

Ja nu vil jeg slutte i Aften med mange kærlige Hilsner og 1000 Kys og håber, at der ligger en hel bunke Breve til mig, når jeg kommer igen.

din egen Peter.

Oprettet: 02-04-2011 19:42:58 | Rettet: 05-07-2014 20:18:06