Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. april 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Det er Påskedag, og den er nu på det sidste Halvdel. Tak for den store Pakke igår, den kom lige tilpas til Påske. Tak for to små i dag og for Brevet. Så vi må ikke klage over Påske, kan I nok se. Jeg vil fortælle Eder, hvad vi nu har oplevet i de sidste dage.

I går var alt i fuld spænding, vi vidste at der igår aften skulde gå noget løs. Kl. 6,30 i går Aften begyndte vor Artillerie og de svære Miner at buldre. 12. Flyvere fløj omkring oppe i Luften, som om det var fugle, og som om de ingen betydning havde. Men de gjorde og deres. Kl, 5 Min. før 7 gik en stærk Offz. Patrulje frem og stødte frem i den franske Grav. Deres mål var at gøre Fanger for at se hvad for nogle Tropper der lå over for os. Jeg talte i dag med en fra Rendsburg, som har været med. Det skal have set skrækkelig ud der ovre. Over 400 døde mente han. De blev der i 23 Minutter og kom med 5 Franskmænd tilbage. Det er de første Fanger, vort Regt. har taget på Vestfronten. Så I kan nok tro, der var glæde hos de - - -. Så kom Påske­morgen. For ikke at den skulde være som alle de andre, besluttede vi os til i går Aften på "Gefægtstanden", at vi vilde foretage en lille tur op i Bjærgene. Kl. 5 cyk­lede vi af, hver sit Brød i Lommen. Og kom så til "Pfirt" som jeg vist har sendt Kort hjem af. Der satte vi vore Cykler ind, og nu op i Bjærgene, alle sov og Solen stod lige op. Vort Mål var et gammelt Ridderborg. Vi nåede derop. Det var morsomt at se, hvor de har boet for 3000 år siden. Og så den vide udsigt, helt ind i Svejtsen og ind i Frankrig. Det var herligt. Så drak vi Caffe, i en       og så gik turen hertil igen. Vi var tilbage kl. 9, og så begyndte vor tjæneste som ellers. Nå det tager man også, vi er ikke de eneste. Nu i Middag tog Konow afsted også på sådan en tur, vi kan jo ikke sammen, da vi ikke kan komme bort på engang. Alt er så rolig i Eftermiddag, og nu er det da bleven Aften, så nu er den Påskedag snart forbi. Nå det gør heller ikke noget, jeg er glad og taknæmlig for alt hidindtil. I Eftermiddag har jeg kogt to Æg, og alt muligt har jeg; men den store pakke må ikke blive berørt endnu, da jeg vist skal til München Glattbach endnu engang.

Den anden, hvis bestilling det er, er på orlov. Ja, man må tage alt, som det kommer; men Gud ske lov at det er til ren gode side. Så sender jeg et par Billeder med, den første er Madsen fra Kloster. I kan nok se, at han leer, det er af glæde over, at han ikke kom i korap. Så kommer Konov. Og den sidste har en Bøn til Far om at sende mig nogle Penge igen. Vil du så ikke sende dem i en "Wertbrief", jeg vil sende med som det skal udfyldes. Jeg har 15 Mark endnu; men når jeg nu skal på tur igen. Og man kan ikke være uden, hvis man sådan rejser i hver uge. Det vil vel heller ikke vare længe, før jeg skal til Bromberg igen. Ja det var alt idag. Så slutter jeg med mange kærlige Hilsener fra Eders

Peter.

Oprettet: 02-04-2011 19:59:38 | Rettet: 05-07-2014 20:18:11