Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

14. april 1917, Feldbach (Feldburg)

< Forrige Næste >
Feldbach (Feldburg)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag og for en pakke med Æg. Vi har det rigtig godt, er sund og rask, og ved godt mod. I mente Konov havde længe ikke ladet høre fra sig. Jo han er den gamle endnu; men man har mere at bestille som i Rusland, så det er vel deraf. Nu har vi da fået Sommer igen, det er så herligt ude i Aften. Jeg har i dag fået et Brev fra Fru Major, jeg har sendt hende en Hilsen til Påske, og det var rigtig tilpas, tror jeg nok. Nu fik jeg i dag et Brev fra hende, og jeg skulde hilse mangen gang. I sender vel Smør endnu til hende og lign. ?  Hun skriver, at havde hun ikke Eder, vidste hun ikke, hvad det skulde blive til. Men der er jo nu mange, som ikke kan få noget, om de nok klager så meget; men man må jo tænke, det er Krig, og man skal igennem det.

Videre kom jeg ikke igår Aften, Franskmanden undte mig ikke at skrive Brevet færdig. Kl. 9 fik han nykker og be­gyndte at beskyde F.  Og vi måtte dog ned fra vor Slot, da vi ifald der er Gasgranater ikke kan holde os deroppe. Nå det blev ikke så slem, i hver 1/4 time en 10 stykker, men han vilde slet ikke høre op. Og kl. 11 blev Konov og jeg så søvnige, så gik vi i Seng, de andre har vågnet hele Natten til kl. 5 imorgen. Der er ikke sket videre noget, et par Huse er sammenskudt, det er alt. Og vi har ikke engang hørt det. Så I kan nok forstå, at jeg ikke hører Pigerne, når de går nede i Bryggehuset med Træsko. I dag er det Søndag, Konov sagde det nu lige, ellers havde vi vel ikke kommen på den Tanke. I skrev om J. Barsballe, at han ikke var helt glad ved denne stilling, ja efter at dømme, er det jo lige, hvor han ligger, bare han ikke er kommen med i fangenskab, der er vist kommen en hel del. Det vil vel blive Sommer No. II ved Arras, og det vil vel komme til at koste lige så meget. Ja man har altid glædet sig til Sommeren, nu er det snart omvendt.

Jeg skrev forleden, at jeg vilde sende mine Vintersager hjem. Der kommer også en Pels med, vil I ikke sige eller vise Skrædderen den, om jeg ikke kan få en ny Trøje til den, hvor Pelsen bliver syet i igen, da den er udmærket; men nu har jeg brugt den hver dag hele Vinteren, så det blir dog for simpelt nu, enten vi så skal gøre med eller ej. Sådan en kan man jo også bruge hjemme. Det er en, jeg har fået af Feldv.

Ja nu har jeg ikke mere idag.

Slutter med mange kærlige Hilsener fra Eders

Peter.

 

Jeg sender det vist med Madsen, han kommer vistnok på orlov sidst i denne Måned.

                

Oprettet: 02-04-2011 20:03:57 | Rettet: 05-07-2014 20:18:14