Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. juli 1917, Laon

< Forrige Næste >
Laon
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

  Kære Forældre!

Videre kom jeg ikke igår aften, da jeg måtte ud til den gamle. I dag er det et Regnvejr så man kan snart hverken være ude eller inde. Det regner nemlig igennem over alt. Min Seng eller leje er helt gennemblødt. Ellers har vi det helt godt. Var i Eftermiddag på en lille Ridetur, da jeg var efter Post. Der bor en Forplejningsoffz. en 12 Kilom. herfra, som har lovet mig 30 p Sukker; men det er ikke ankommen endnu, så I må vænte lidt endnu, det er altid sådan, enten har man for lidt eller for meget.

Mor skrev, at I havde været i Toftlund ved Doktoren og ved Amtsdommeren. Og at du vilde købe lidt ind til os, da vi skulde tænke lidt derpå også. Ja, lille Mor, tak for alt, jeg bruger ikke de mange ord; men jeg vilde nødig have, at du skal bryde dit Hoved alt for meget over de ting nu, så at du skal lide under det. Lad det blot vænte, til jeg kommer hjem, jeg skal nok få det til at ordne sig. Og det er det, som tynger mig mest, at gå og tænke på, at du altid går og er ked af alt hvad der nu er sket, jeg ved Far kan tage alt bedre med ro; men at tænke sig, at jeg skulde have skyld i, at du ikke blev så længe hos os hernede, som før. Mor, det kan jeg ikke komme over. Jeg er den samme som før. Og kommer jeg hjem og får selv et Hjem, da vil jeg være der som Mand og hos Eder som Eders Barn som før. Og det vil jeg aldrig gå fra, så længe vi fire må få lov at leve sammen. Så lille Mor, sig mig det ikke mere; efter Regn kommer også nok Solskin -

I dag skulde/have været på orlov idag; men nu kan Feldw. ikke komme afsted, og sådan er det nu gået tre gange. Endelig må det dog komme og blive til virkelighed.

Ja det var alt idag, jeg skal nu til at tække, så at vi da kan ligge tørt i nat. Slutter med mange kærlige Hilsner fra

Eders taknæmlige Peter.

 

 

Note

*) hentyder til, at datering og "Kære Forældre!" er skrevet med blæk, resten af brevet med blækstift. **) / hvem der skulle have været på orlov, fremgår ikke
Oprettet: 03-04-2011 17:33:17 | Rettet: 05-07-2014 20:18:48