Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

25. august 1917,

< Forrige Næste >
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag. Jeg skrev jo igår; men vil alligevel sende en lille Hilsen i Aften igen. Dagen er gået som alle de andre. I dag var jeg på Stationen og har erfaret at mine store
Pakker igen er gået af, så nu er de altså på vej; men Pærerne vil I vist ikke få meget glæde af; der bliver sagt, at de ikke holder dem endnu. Så vil jeg vænte til det bliver mere moden. Så skriver I om jeg ikke kan få noget til Tante Maren, jeg tager natyrlig alt hvad jeg kan få. Men de fleste får slet ikke, men nu - jeg har jo helt gode og holde. -

Så skrev I, at I havde sendt mig Penge, ja tak derfor, lille Far; men jeg bruger dem ikke her. Jeg har længe gået og gryblet over, om jeg ikke kunde få en lille Bifortjeneste, og det er mig nu lykkedes. Jeg har corresponderet med et stort Avisfor­lag Kö(l)nische Zeitung, som nu daglig vil levere mig Aviser, som der kan tjenes lidt på. Jeg skrev forleden, at Henningsen og jeg havde gået en tur, det var næmlig grunden. Jeg har for­klaret ham det, og nu er vi to enige om det. Fra i overmorgen går det forhåbentlig løs. Så I skal ingen penge sende foreløbig Trine skrev om idag, om hun ikke kunde få Krigsunderstøttelse, jeg ved bare ikke, hvem der har fået hende på den tanke, hun mener helt bestemt, at hun kan få det. Men det vilde nok gå som med min orlovsansøgning. Og så er det også kun udbemidlet Familie, og ikke Aktive. Men jeg skal jo nok forklare hende det Tak lille Mor fordi jeg endnu må sende mine Sager hjem til dig. Og tak fordi du er så god mod min lille Trine, hun har fortalt mig det idag, at hun havde fået Sengetæpper af dig. Slutter så i Aften med mange kærlige Hilsner fra

Eders taknæmlige Peter.

Har ingen Smør i Aften, det får ingen idag, og i over 6 dage har vi ingen fået der oppefra. Så skal man tidlig i Seng.

Oprettet: 04-04-2011 10:37:52 | Rettet: 05-07-2014 20:19:09