Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

12. september 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Eders to Breve idag. Jeg vilde have været afsted idag hen til Uffe; men nu tager jeg først afsted imorgen. Jeg har nu alt i orden til den lange tur. Konov har lavet mig tre stykker Brød tilrette, og så har jeg købt et par tomater idag, så jeg holder nok ud til jeg når Uffe. så skal vi se, hvad han vil byde mig, han praler grulig af så meget Smør de har, kanske kan man lidt der. Jeg vil cykle herfra kl. 6 morgen tidlig. Så vilde   jeg sende et par Vindruer hjem til Jer; men det går   vist ikke, jeg vil se, når jeg kommer til­bage igen.                     

  Jeg kan se, I handler nok også derhjemme lidt under­hånden, ja det blir der nok gjort overalt. I skriver stadig om Regn, her har vi ikke haft Regnvejr i længe, og alt er så tørt. De kønne Træer står så fulde af Frugt; men alle Blade er helt grå af Støv af alle de Vogne, som daglig kører forbi, og ikke mindst af Automobilerne. Det er kedelig med Per Hansen, at han ikke kan komme helt hjem; men det er sådan over det hele, alt blir skubbet som de siger, dem som gør mest nytte hjemme, kom­mer ikke hjem, men derved kan vi ikke ændre meget. Vi er inde under de strenge Love.

Ja jeg har ikke meget at skrive om i Aften, da turen i morgen tidlig sidder mig i Hovedet, så skal jeg nok fortælle, når jeg kommer tilbage igen.

Slutter så med mange kærlige Hilsner fra Eders Taknæmlige  Peter

Skal hilse fra Kcnov.

Oprettet: 04-04-2011 15:52:58 | Rettet: 05-07-2014 20:19:23