Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

19. september 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min lille Musse!                                                                                                            

Tak for dine to Breve idag. Du må undskylde, at jeg ikke har skrevet i de sidste to dage. Uffe var jo her, og så blev det ikke til meget. Han kom i forgårs, ligesom vi sad ved Kaffen. Om Aftenen var Madsen her, og vi kavlede så halvt på tysk halvt på dansk, for at Konov også kunde forstå noget. Så havde vi en Flaske Snaps, som Uffe heller ikke spyttede i, det er godt for Maven, mente han, og de lo af mig, da jeg ikke godt kunde få det ned. Nå det var nu ikke så slemt. Så sov han næste dag til kl. 8, og så gik vi lidt rundt. Kl. 12 kørte han med mig efter Post, og da vi 4½ kom tilbage igen, havde Konov "Bratkartofler" Agurkesalat og Pærekompot til os. Uffe mente, hvem der sådan kan leve, kan sagtens føre Krig. Og da der nu var en farlig "sjov" den dag, mente han, at det snart så ud til, at vi to førte Regt. eftersom vi havde meget at sige. Så havde han en Rygsæk med, som vi pakkede ham fuld af Æbler og Pærer, da de ingen har dernede. Og et par Pakker med Lys fik han også med. Så pakkede vi alt på min Cykle, og kl. 7 spadserede vi til Laon, vi fik en del snakket, da vejen er lige så lang som hjemmefra til Skærbæk. Uffe vilde gærne have haft en lille Kæreste, hvem han kunde skrive til. Jeg synes, jeg står så ene, sagde han. Jeg ved jo, at Far tænker meget på mig; men kanske Iver så lige så gærne, jeg ikke kom mere. Jeg sagde, således måtte han dog ikke tænke. Jeg vidste, at Iver ikke tænkte sådan. Men han kan ikke godt forglemme, at P. Jensen og Iver ikke skriver meget til ham. Trine og Signe skriver mest til mig, sagde han. Jeg sagde, Trine har oft sagt til mig, Peter du ved ikke, hvor jeg har en god Broder i Uffe. Ja ikke mere i Aften, det er sent, et Brev igen i morgen.

Mange kærlige Hilsner og Tanker fra din egen Peterlil.

 

                                                                                                            

 

 

Oprettet: 04-04-2011 16:13:20 | Rettet: 05-07-2014 20:19:26