Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

19. september 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

  Kære Forældre!

Tak for Eders Brev idag, og for pakkerne igår og idag. Nu er Uffe altså i sin Stald igen. Han sov til kl. 8 igår morgen, så fik vi Kaffe, og jeg lod alt være til idag, så der var en hel del at ordne idag. Kl. 12 var han med mig i Crepy efter Post, og da jeg kl.4 var færdig, havde Konov "Bratkartofler" Agurkesalat og Pærekompot færdig. Uffe han mente, hvem sådan kunde leve. Han mente også, at vi kanske førte Regt. da vi havde så meget at sige og så meget at tage vare; på. Så havde han en Rygsæk med, som vi fyldte ham med Æbler og Pærer og to hele Pakker Lys fik han også med, så han havde en hel del at slæbe på. Kl. 7 sadlede vi min Krigshest (Cyklen), som måtte bære hele Sækken til Laon. Og så gik vi løs efter Laon. Kl. 9 var vi der, så cyklede jeg herhjem igen. Så det var helt mor­somt. Ja det er sandt, den første Aften var Madsen her, og da fortalte vi på halv dansk halv tysk, for at Konov også kunde forstå det. Og så havde vi en Flaske Snaps - som Uffe heller ikke spyttede i. Det er godt for Maven, mente han. De lo alle af mig, da jeg ikke godt kan tåle det, og det er som det rene Spiritus - syntes jeg. Jeg har en Flaske, som jeg vil sende hjem til Far, det koster 13,75 Pr. Ltr., så det er ikke helt billig. Så kan I smage den; men drik Eder ikke fuld. Ja så har i Havren i Hus, det vil jeg tro, dem i Vodder kan ikke vænte, til Regnen holder op. Det var godt, lille Mor, at du ikke kom med til Danmark den Nat, du var vist bleven syg af det. Har du ikke et par Stykker Sæbe til mig igen - Jeg sender Far Tobak for det. Den Leutn. fra Stendal, hvis Mor jeg besøgte, plager mig daglig, da han har fået et Stykke en gang. Og jeg har også selv kun et. Du kan jo se, om du har det tilovers. I og Trine skal natyrlig selv først. Jeg sender i Morgen et halvt Pund Tobak af til Far, det er hollandsk - en har bragt mig med, da han var ved Grænsen. Den koster 3,50 halve Pund, men er meget god.

Nu mange kærlige Hilsner sender Eder Eders taknæmlige

Peter.

Oprettet: 04-04-2011 16:17:00 | Rettet: 05-07-2014 20:19:27