Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

2. september 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Nu er vi nået til Aftenen. I sidder vist hjemme ved Aftens­bordet nu. Jeg har tænkt meget på Eder hele dagen. Da jeg var hjemme, var Mors fødselsdag altid så køn, da det var en vændepunkt mellem Sommer og Efterår. Nå det er nu ikke derfor jeg dermed vil sige, at jeg ikke har det godt, efter forholdene kan jeg slet ikke få det bedre. Jeg er hel den fri mand, har mit arbejde, og ingen siger mig et ord.

Tak for Brevet idag. Så er Trine altså flyttet. Ja jeg kan nok forstå, at det ikke er helt let for hende at sige farvel hjemme; men det er jo nu ikke så langt derfra.

Ja lille Mor, det er mange dage siden du har sagt Farvel hjemme. Og det faldt dig svært, skønt du hverken havde Far eller Mor mere; men Hjemmet blir hjem og er det skønneste plet på Jord. Og hvor siger jeg oft Gud ske tak, at man har både sit gode Hjem og sin kære Far og Mor.

Angående Trines Penge, var det ikke, fordi jeg troede hun vilde komme til at stå uden Penge; men hun vilde selv hellere have det sådan. Og jeg ved at jeg behøver slet ikke at blande mig i det - kan jo heller ikke i denne tid, hvor alt er så dyrt. Når ellers alt går vel, skal jeg også nok understøtte hende lidt. Jeg har jo talt om det med en Avis, som jeg idag sender et Eksemplar med af. Jeg får hver dag 600, som blir solgt for 10 P. st.  Hvad de koster os blir en Forretningshemmelighed til jeg selv fortæller det. - Så I kan nok se, at vi også kan tjæne lidt herude; men det er jo nu hvor alt er bleven orga­niseret i alle retninger med Togene og Posten.

Nej lille Mor - Brød skal du ikke sende mig; når man har været så længe Soldat og har så gode forbindelser, som jeg har, så skal jeg nok selv sørge for Brød, når du blot vil sende Pakker som hidindtil.

Ja det kan jeg jo nok tænke at Morbror Peter ingen tid har. Jeg vilde så gærne have en af de Blade derovre fra. Danmark er jo kun en Ugeblad - ikke ?  men med den er jeg også tilfreds. Nu begynder Aftenerne hos os, og så kan man nok få tid til at læse dem.

Ja det er nok alt i Aften, vil nu have en Knepkage og så i Seng. Slutter med mange kærlige Hilsner fra Eders taknæmlige           Peter.

 

 

 

                                                                  

Oprettet: 04-04-2011 10:59:56 | Rettet: 05-07-2014 20:19:14