Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

5. september 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

  Kære Forældre!

Tak for Eders to Breve idag. Jeg er glad ved at alt er kommen så godt hjem. Hvorledes så Roserne ud, var det røde eller hvide Kors endnu at se i de hvide Roser? - De var vel helt sammen­sunken. Og de små Pakker har I også fået, ja det var ikke så mange, jeg har jo sendt 16 tror jeg det var, af siden på en dag. De må jo også snart komme. Så skrev jeg om igår Aften, at jeg vil sende mere Frugt i store Pakker. Jeg har nu forhørt mig for, og nu sender jeg på Lørdag to kister af til Eder pr. "Fragtgods" - en 50 - 70 p . Det giver mere end de små Pakker og end de 10 p. Nu vil vi se hvorledes det vil gå. De vil komme til Roagger Station. Ja man kan få meget sat igennem her, når man vil. - I morgen før Solopgang har jeg plukket to Sækkefuld, og så har jeg lavet to Kister, Konov har hjulpet mig at pakke. Og i morgen tidlig vil jeg plukke til Kiste No. 2. Så har I da noget. Jeg sender også to pakker af til Far. Trine har også skrevet i dag, hun er glad og godt tilfreds i Åbling. Ja hun siger, når de er så gode mod os - som vi slet ikke har for­tjent - så kan man ikke andet end være glad for det. Ja du har ret Mor, jeg har ikke været meget hjemme som ung; da så man kun forud og regnede med mange Aar; men Krigen har lavet og ændret så meget. Og vi må håbe, at vi nu efter denne strenge tid må få lov til at leve længe sammen endnu. Ja det ved jeg, om også jeg skal hvile herude blandt de mange og i fremmed Jord langt fra Hjemmet og fra Far og Mor og lille Trine, at I vil tage Eder af min lille Trine som af mig selv; men vi håber, at Gud vil lede mig hjem igen, at jeg igen må komme hjem og optage min gærning, og gøre alt godt for Eder igen. Jeg har også tænkt på om jeg ikke kunde fejre Jul hjemme i Aar; men nu kommer jeg jo sidst i Okt. så skal vi se, om det  andet kan lade sig ordne. Så skriver du Mor, at du har sendt Brød, ja jeg har jo skrevet det, at du ikke skal sende Brød, det skal jeg nok selv besørge. Og med Smørret, jeg tror nok, der er gået et par pakker tabt; men ellers får jeg dem alle. Så har jeg ikke mere i Aften, jeg skal have mine Aviser ordnet nu er jeg oppe på 800, og vi skal have et Thelegram afsted efter mere; så det går helt godt, kan I se.

Slutter så med mange kærlige Hilsner fra Eders Taknæmlige Peter.

I Morgen tager den gamle afsted. Han har idag fået en høj

orden "Hohenzollern Husorden".

God Nat.

Oprettet: 04-04-2011 11:10:24 | Rettet: 05-07-2014 20:19:17