Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. september 1917, Cessieres

< Forrige Næste >
Cessieres
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Tak for Brevet idag. Nu er vi nået til Aften, jeg har haft så travlt idag, men nu er det forbi. I morgen er det Søndag, da vil vi ikke bestille meget. Jeg fik kun 5 store Læs idag med pakker og Kister, og der er alle omstændigheder ved at få dem rigtig ordnet. Der skal Fragtbrev skrives, der skal underskri­ves af en Offz. og lign. Mine er også undervejs, så I kan begynde at vænte efter den.. Et herligt vejr er det i Aften, ikke en vind rører sig, ikke et Skud hører man, her kan man holde det ud. Vi er alle kommen os her, skønt vi jo ikke får for god forplejning. Konov har regnet ud, jeg spiser daglig gennesnitlig 25 Æbler og Pærer, så det er vist også det, der hjælper til i ly ved Mors Pakker. Så skriver I om Smør, ja jeg vil sige Henningsen det, han er ikke hjemme i Aften. Han har nu også fået fra en Justitsråd, som hans Forældre godt kender; men jeg vil spørge ham. Det er da godt, at Trine ikke længes, hun skri­ver det også selv, at hun er så glad ved at være der, og at I af og til kommer en lille smut derind. Det er jo en overgang at koge til så mange og nu til så få.

Så fik jeg et Brev fra Uffe idag, jeg vidste længe, at vi ikke var langt fra hinanden. Jeg vilde have ham herhen; men nu mener han, at det er forbunden med mange vanskeligheder, og at dem kan jeg lettere overvinde, så skulde jeg prøve det. Jeg har nu besluttet efter Kortet at dømme at tilbagelægge vejen på mit Hjul. Det er jo en temmelig lang vej (50 Kilom.), men så blir jeg hos ham om natten og tager her tilbage næste dag. Jeg vil nu skrive ham i Aften. Jeg kunde også tage med Toget; men man får mere at se, når man tager på Cyklen. Og efter Kortet at dømme er det en ret køn Egn der nedad. Så I kan jo tænke på os Onsdag, Torsdag eller Fredag, i de dage vil jeg derned. Så har jeg købt en hel del Skotøj. Mine lange Støvler har jeg sat ny Fødder på, er lige så gode som ny. Et par ny Sko. Et par Støvler og nok to par Sko har jeg besørget, som jeg vil have med hjem. Jeg har givet 30 M. ud derfor, og er vel 150 M. værd, så det kan jo nok gå an. Det er helt godt at have en lille For­retning ved siden af, om også det kun giver i Pennings. Jeg skal nok se at samle en del sammen, da jeg har mærket sidst jeg var på orlov, der var mangel på alt.

Konov har også en hel del på Lager, som skal hjem. Han har også en hel del at bestille, da han har et Bibliotek under sig nu; men så forgår tiden bedre.

Nu ikke mere; i Aften, slutter med mange kærlige Hilsner fra Eders taknemlige  Peter.

Oprettet: 04-04-2011 15:43:57 | Rettet: 05-07-2014 20:19:21