Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

30. marts 1918, Noyon (eller der omkring)

< Forrige Næste >
Noyon (eller der omkring)
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Poststempel: 31.3.18.

Kære Forældre!

Igen en lille Hilsen fra det udhyggelige herude. Jeg har det rigtig godt. Jeg sidder ene i en lille varm Stue og snart kom­mer de fra Staben, de henter Posten til dem og blir her hos mig om Natten. Og så har jeg altid Stuen godt varm, og de bringer mig altid lidt godt med. Ja det er godt at have gode venner; men nu jeg gør jo også alt, hvad jeg kan for dem. Min gode Ven Eisner, som står ved siden af mig på Billedet i Pel­sen blev igår temmelig hårdt såret i den ene Arm, det er så kedeligt at miste de gode gamle Kammerater.

I dag er det Regn­vejr, men det kan ikke døve Kanoners torden og tromlen. En flok efter den anden af sårede (ledt) til afveksling 200-300 Englændere, Franskmænd og Amerikanere, ja og en hel del af de sorte drager i hver Time forbi mit Vindue. De sårede ser så glade ud, nu er de ude af dette her. Ja bare det dog snart kunde få ende, en Offensiv er noget så grufuld.

I dag har jeg fået ny vask på og en bedre slags (engelsk,) Skjorte og Under­bukser, det rene uldne Normaltøj. Og mine Benklæder var itu, der har jeg fundet et par helt ny også engelske, og så har jeg en Gummi Regnfrakke, som en Kammerat har sendt hen til mig. Så jeg er snart mere Englænder end - tysk Soldat.

Ja Gud ske lov at man kan sidde her og ikke behøver at være med derude. Konow har idag sendt mig Tobak, og jeg sender ham Sager som jeg synes vi kan bruge -. Jeg har to Cyklister som hveranden dag kommer herhen efter Post til Feldv. og Konow og de der endnu ligger der. Og 6 er der som holder forbindel­sen med dem ved Staben, så jeg sidder her som mellemmand og leder det hele til bægge sider, og det kan jeg nok overkomme.

Ja nu mange kærlige Hilsner sender Eders

taknæmlige

Peter.

 

Oprettet: 06-04-2011 17:37:21 | Rettet: 05-07-2014 20:21:03