Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

9. april 1918, Villeselve,

< Forrige Næste >
Villeselve,
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre !

Tak for Eders Brev igår. Jeg har nu lige fået det alene igen. I nat havde jeg indkvartering af Feldw. og Konow, som nu er gået til Staben og blir der. Det er heller ikke så morsomt at ligge ude i en Skov uden nogen som helst over Hovedet, og det regner nesten hver dag. Men Feldw. skal jo nok sørge for råd. Jeg tænker Uffe kommer idag, det er en Smadder at man ikke kan cykle, ellers havde jeg forlængst været der - det er kun 13 - 14 Kilom.

Nej lille Mor, du behøver ikke at være angst for at jeg har det alene, det går ud og ind hele tiden.

Ja det har du ret i, at det er en sær ting, at en Mor ikke selv kan råde over hendes Børn. Jeg gik en lille tur med en Feldw. da vi var på formarschen. Vi talte om, at når en Mor kom her hen og fandt hendes Dreng mellem alle de Lig, som lå der, som de var omfalden, så var hun vist også falden død om ved siden af. Men Gud ske lov, at I ikke har behøvet at se det her ude, som gik for sig de første 8 dage.

Ja, der er en Stillstand; men det er vist om med en ny_ kraft at sætte ind et andet sted. Men os lader de nok ligge nu foreløbig, da vi er færdig - I kan se tallene i et Brev til Trine igår. Ja der er jo mange derhjemme som vel kun af og til skænker os en Tanke herude; men det gør heller ikke noget. Jeg er glad for og vide at min Far og Mor og min lille Trine ikke forglemmer mig, og at jeg stadig er i deres Tanker. Og det bærer og holder os oppe. Kæmpe og holde ud til Freden kommer at vi igen må komme hjem til vore kære. Som er vort eneste Mål. Og derfor be­der jeg Vorherre også om at han vil bevare mig som hidindtil. Ja jeg må sige at han har ført mig indtil nu. Ja nu blir krigen nok ført til ende - enten eller - og lige så godt som alt det andet. Forhandlinger fører jo dog ikke til noget - så nu enten den ene eller anden. Nu har de begyndt at bygge Huse her hos os, og alt blir indrettet som vor udgangspunkt.

Ja ikke mere i dag, nu skal jeg arbejde. Ellers er alt rigtig vel. Min lille Stue har jeg ordenlig varm. De har bragt mig 300 p Kul - det kunde I også bruge - men sende kan man det ikke

Mange kærlige Hilsener

fra Eders taknæmlige Peter

 

Oprettet: 06-04-2011 20:37:07 | Rettet: 04-03-2012 21:48:54