Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

23. juni 1918, Vauxcere

< Forrige Næste >
Vauxcere
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre !

Mange Tak for Brevet i dag, jeg har heller ingen fået i 4 dage, men det ligger natyrlig ved Posten. Det er da godt, I har fået lidt Regn, ellers havde det nok også set dårlig ud. Her er også alt kommen til sig selv igen, og vi får snart en lille skylle hver dag. Vi har det ellers rigtig godt, ligger rigtig i ro her, afskåren fra al den larm og tummel vi kom ud af, og ser næsten ingen andre end os selv. Jeg står op om Morgenen kl. 7, og kl. 8 holder Vognen for Døren, og så går det ned gennem en Skov over et højt Bjærg til næste By, hvor Posten afhentes. Kl. 11 er jeg tilbage igen. Og så kommer Ef-term. hvor jeg igen modtager Post til næste dag, og sådan går dagen, og en dag efter den anden. Og du ville gerne have et pund Kaffe mere, ja det er ikke helt let nu, jeg satte mig på Cyklen i Middags og var ved et Hestelazaret - hvor jeg har en bekendt, som med nød og næppe gav mig et pund af, og som allerede er indpakket og undervejs til dig. Så nu kan du nok få et kop godt Kaffe igen. De forlanger nu 15 - 20 pr. pund, så de billige tider er forbi. Og Tobak skal jeg også nok få til dig, Far, men først om et par dage. Det er nemlig heller ikke let at få fat på mere. Men når man har lidt for­bindelse og kender næsten alle, så går alt.

Signe synes ikke om de ting der blir sendt hjem. Ja jeg vilde gærne se, når de ting lå på Vejen fra os til Ravnholdt, og som i hvert Øjeblik kunde blive trampet i Smadderen, om hun så ikke tog det med, jeg tror det dog. - Og meget er jo også ud af Butikkerne, som en eller to timer efter var skudt i Grus. Så synes jeg det er bedre at bjærge det, end at lade det gå helt til grunde. Der er gået nok endda. Hvor mange pund Kaffe - Cacao lå der ikke på Jorden, derimellem Petroleum Olie og lign.

Nu går orloven igen, men jeg kan nu ikke regne dermed før først i August sidst i Juli, da skal jeg se, om jeg kan be­sørge mig en. - Ja idag er der nok ikke mere. Jo dog, Konow, Feldw. og jeg har fået Salat til Middag,

Oprettet: 12-04-2011 16:00:44 | Rettet: 04-03-2012 21:49:05