Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. juni 1918, Chacrise

< Forrige Næste >
Chacrise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Min egen Trinelil !

Endelig er jeg kommen såvidt, at jeg kan skrive dig et rigtig Brev, det vil sige, når jeg ikke falder i Søvn, da jeg er meget træt, og lidt lokkende er det, da jeg har en rigtig gående Seng i Aften. Altså for at fåen begyndelse vil jeg begynde for fra. Vi rykkede ud fra Bryuer og over Chemin des Dames, og kom
ned efter Byuin hvorfra jeg skrev et Brev, nu står vi tæ
t
for Floden Marne, hvor de svæ
re Kampe var 1914. Vi er nu kommen lidt i ro og har nu det samme forhold som i Villeselve, hvor jeg havde min lille Stue. Jeg har i de sidste dage gjort en 50-60 Kilom. nu er de rykket længre frem, og nu er jeg ked af det, nu er jeg taget tilbage til Levnedsm. Lergagen, hvor jeg var sidst, og de ved ikke, hvad de vil gøre for at jeg skal blive hos dem. Leut. har nu givet mig en Stue med Seng - Vaske­
bord og Spejl og en Lænestol, så
nu kan jeg nok holde det ud.
Nu vil jeg ordentlig sove i morgen, til langt ud på
Formiddagen, og så kan jeg med friske Kræfter tage fat. Til Regt. vil jeg ikke hver dag, nu vil jeg have lidt ro først, man får ligemeget for det. -                                                                         

Så igår tog jeg afsted med en hel Vogn til Post, og tog med min Kusk Kvarter undervejs. Han kogte en god Höne, og så gik han til ro, nu pakkede jeg mine Sager ud, og pakkede helt til kl. 12½. Nu skal du høre, hvad der er undervejs til dig Altså 2 p Kaffe, en Pakke med "Pebbe", som I vel ikke kender mere, og en kommer der til. 1 Morgenkjole eller en Trøje, hvad du nu vil kalde den - helt ny fra Butikken. Lidt Silke og 6 Sølvske med Gafler og et par Gummistøvler, som nu dog er mine, og et p Kaffe deri. Bare det ikke er bleven forkert pakket, da det er en kammerat, der har gjort det, og han havde også selv tre store pakker. Ja, nu kan du tænke over, hvad du vil bruge det til alt. -

Signe skal jeg også nok sende et pund Kaffe, og et sender jeg til Annemarie Kjær, men kun mod 15. M. Ja det er længe ikke alt, der kommer meget mere; men det var nu først sending -

Her er helt forfærdelig som det ligger rundt. En hel formue kan man her finde på den bare Mark.  De arme Folk har ladet alt ligge, og er løben, og husene er skudt sammen, og derinde kan du finde det. Jeg har to helt nye Sengelagner, vil du have dem? Eller har du nok?

Nu Tak for dine Breve min Musse, jeg har slet ikke haft tid til at svare på dem, så du må undskylde; men nu vil det forhåbentlig gå bedre, når vi ellers blir lidt i ro. Vi har haft en stor Sorg i går, ja næsten værre end da den gamle faldt. Vor Leutn. Heinrich fra Stendal faldt i går Morgen, da han var på Vej til Regt. fra Batl. Aa hans kære gamle Mor, hvad vil hun sige, hun har vist fået Thelegrammet i Aften. Vi var alle med til hans Begravelse på en Kirkegård tæt herved. Og hans Kæreste, som også var så net en Pige; men man kan jo ikke forstå det alt. Og Ma­joren er jo også borte, vi har ingen ny fået endnu. Men det slemme skal jo rase ud, og det er jo nok den sidste Leg, som blir afspillet i Sommer. Alle Fanger (Franskmænd) siger, de er lige så kede af Krigen, som vi er men Englænderen ikke. Og af ham er de helt afhængig. Han lever 10 gange bedre og så tager han alt, hvad der tilkommer Franskmanden, Det kan man også mær­ke, da her er kun lidt at finde af Forplejning, derimod hvor Englænderen ligger, kan man finde Chocolade og alt, men England kommer vel også nok på andre Tanker, før Vinteren kommer. Så vi må få lov til at komme hjem, ja hjem til dig og lille Musse. Så kommer det andet alt nok. Ja som du oft skriver, at du så rigtig har lyst til at hygge i vort hjem, det kan jeg godt forstå. Jeg kan se dig, så kommer du og spørger din Peter, om jeg synes det er ret - nu jeg vil jo ikke sige meget til det - tror du.

Nu har du fået en hel del, og nu skal jeg have en skreven til Far og Mor. Og så vil jeg i Seng, så drømmer jeg om, at jeg er hjemme hos dig. Mange kærlige Hilsner og Kys til Eder to kære

fra din egen Peter.

 

Oprettet: 12-04-2011 15:37:53 | Rettet: 04-03-2012 21:49:03