Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

4. juni 1918, Chacrise

< Forrige Næste >
Chacrise
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre !

Nu endelig kommer jeg så vidt, at jeg kan skrive et Brev, hvis jeg da ikke falder i Søvn, og kl. er lige ved 12, men det nytter ikke, I skal nu have et Brev. Efter mange svære dage er vi nu helt nede ved floden Marne, hvor der blev kæmpet så hårdt 1914. Og vi er nu kommen i ro. Jeg var til nu med Feldw. og Konow sammen, men turen blev mig for lang hver dag, og jeg har nu trukket mig tilbage til Levnedsmiddelbag., hvor jeg var i sidste Offensive. Her er de så glade ved mig, de ved ikke, hvad godt de vil gøre mig, da de kan blive deres Post løs og den igen direkte fra mig istedet for, at de går gennem Batl. og Komp.  Lt. har givet mig to Stuer en til Posten og en til at bo i, med Seng og Bord, Lænestol, så nu kan jeg sove og hvile rigtig.

Vi har haft strenge dage med march, det vil sige jeg kom altid en dag eller to bagefter på Cykle - og vi har levet godt. Kre­aturer har vi haft mere end nok,ja vi har haft Svin i Feld-køkkenet, men her lever man bedre endda.

Men det er ikke alt godt, igår faldt vor kære Leutn. Heinrich fra Stendal - Det var en stor sorg for os, vi har begravet ham på en kirkegård tæt herved. Ja hvad vil hans kære Mor sige. Jeg har alle hans Breve liggende her foran mig, de nåede ikke til ham, før han faldt, men Guds Veje kender vi ikke. Han var så afholdt i hele Regt.  Ja det arme Frankrig, det blir det andet Jødeland efter Krigen, hvor mange vil ikke rejse herned og se, hvor deres kære hviler, og hvor de svære kampe har stået. Og det arme Folk, som er løbet fra alt, ja man kunde samle en hel Formue sammen, man kan finde Guld og Edelstene på Marken. Og alt muligt - nu kan I jo selv se og dømme efter hvad jeg har sendt af. -

Ja ikke mere i Aften, nu går jeg til ro og vil ordentlig sove i morgen formiddag. Jeg har tid til kl. 11 Mange kærlige Hilsener sender Eders taknæmlige Peter. Tak for alle Pakker og Breve.

 

God rolig Nat

Oprettet: 12-04-2011 15:44:44 | Rettet: 04-03-2012 21:49:03