Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

7. juli 1918, Vauxcere

< Forrige Næste >
Vauxcere
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 Kære Forældre !

Tak for Pakken idag. Så vil jeg først gøre jer opmærksom på, at jeg nu er på ret Køl igen. Jeg har i tre dage været en dag i forvejen. Men idag bemærkede jeg, at vi havde Søn­dag og den 7., og de passede sammen. Igår skrev jeg næmlig allerede den 7. Juli.

Vi ligger her endnu og blir kanske liggende. Der fortælles, at på grund af, at vi har haft så mange syge, skal vi ikke gøre Offensiven med. Men jeg tror nu ikke rigtig på det endnu. - -

I dag har jeg sendt en Kikkert af, det er en gammel en, som jeg selv har haft i Offensiven. Så nu vilde jeg ikke slæbe på den længere. Jeg har en meget fin en, som de har budt mig 120 M. for, men som jeg har givet Trine til fødselsdag. Og som jeg tager med, når jeg kommer på orlov. Jeg kommer hen i August - men det er endnu alt udbestemt, så I må ikke vænte mig, før I ser mig.

Så et - kan I ikke træffe at få mig et par Sko, blot til at stikke fødderne i. De behøver ikke at være stærke. Helst helt tynde såler og så lette som muligt, da man skal bære dem overalt. Men nu har mine Gymnastiksko udtjænt, og det gør så godt, når man kan sidde i sådan et par. Men det kan jo være, at det er slet ikke at få mere, så I skal ikke gøre alt for megen larm. Helst uden Kapper. Strømperne er udmærkede Mor, de er gode til Offensiven, de holder noget ud. Jeg har en hel del Strømper, men de går straks i stykker. Og med Smør kommer vi nok igennem, det går lige. Jeg skal nok se at få lidt mere Tobak til dig, Far. I har nok en helt god tro om Freden nu. Ja det har de også herude. De mener, at den kommer denne Efterår. Ikke gennem Våbenmagt alene, men gennem alle ting, som griber i hinanden.

Nu ikke mere i Aften, slutter med mange kærlige Hilsner og Tanker fra Eders taknæmlige

Peter.

 

Oprettet: 12-04-2011 16:27:24 | Rettet: 04-03-2012 21:49:08