Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

17. august 1918, Romagne- dyn (Dun)‎

< Forrige Næste >
Romagne- dyn (Dun)‎
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

Kære Forældre!

Takker for Eders Brev og Pakker i dag.

Nu vil jeg også sende Eder et Brev efter lang tid, men det har næsten været udmuligt. Enten har man ingen tid, eller man har ingen Forbindelse med Posten. Vi ligger nu her i ro og har det meget godt. Jeg har en Stue helt alene, til Konow kommer - Elek­trisk Lys og en helt god Leje. Det er natyrlig selvlavet Seng, men man ligger helt udmærket i dække. Så har vi et Soldaterhjem med Bibliotek og et Kino, så vi føler os slet ikke ene her ude i Argonne Skoven, om end vi også kun ser os selv. Jeg kommer jo nu da hver dag i forbindelse med andre Tropper, men mange kommer jo ikke herfra, så længe vi bliver her. I dag har Feldw. Bryllup tror jeg nok - jeg ved det ikke helt bestemt. Og fra Konow har jeg også hørt, han har det natyrlig godt i Zollenspiker. Men den 25. lider jo også mod enden.

Ja, lille Mor, jeg når nok ikke at komme til din Fødselsdag, men du kan jo holde den 6-10 dage senere, så håber jeg at være der. Det skal du nu ikke gøre for min skyld da, da der jo kommer fremmede nok endda, når jeg kommer hjem.

Så et Mor, jeg har købt et par Sko af en god Ven, og han vilde ingen Penge have, så sagde jeg, jeg vilde sende hans Kone et Pund Smør, eller du kan sende hans Kone 1 Pund Skinke af det, jeg fik af Kjærs - Adr. følger med.

Ja det var alt i Aften. Nu er Kl. igen bleven 11, og nu går jeg til ro. Jeg kan ikke godt sove om Morgenen, skønt jeg nu har ro til det. Sådan et herligt Vejr henter mig ud af reden.

Mange kærlige Hilsner og Tanker sender Eders taknæmlige

Peter

Oprettet: 13-04-2011 11:25:08 | Rettet: 04-03-2012 21:49:13