Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

28. november 1911, Lods

< Forrige Næste >
Lods
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Mor og far
Mor og far

 

Kære Far!

Hjertelig til lykke på din fødselsdag, og jeg håber, at jeg næste år kan fejre den hjemme hos dig. Det er jo lidt tidlig at skrive, da der jo snart er 14 dage til; men I ved jo det tager lang tid. I går skrev jeg jo også et brev; men er ikke kommen bort endnu, så nu har jeg i dag igen lidt tid, og må så hellere skrive et par ord mere.

Vi kom rask ind i Rusland igen. Sagen var, vi lå ved grænsen og havde det helt godt indrettet, så kom det, at nu gik Russen tilbage, og vi måtte selvfølgelig bagefter. Og nu er vi nået en 20 kilom. ind i Rusland igen, og ligger foran en lille stad Lods .

Men vi kan da sige, at det er meget bedre her som på den anden side. Vejene er meget bedre, og alt er under bedre kultur som der. Men kommer man så til at tænke på, hvor godt I har det hjemme, så blir det jo lidt sort; men Tanken om, at igen kommer hjem holder det hele oppe; men mangen en, som også har tænkt den tanke, ligger nu død. Trine skrev forleden, at hun kunde ikke forstå, hvorledes det skulde gå, hvis vi ikke kom hjem til Jul, for hun syntes ikke, at I kunde synge "Dejlig er Jorden" eller Fred på Jord. Nej, denne Jul giver det nok ingen Julefred her på Jorden. Det er min den værste Tanke, at tænke man kanske ikke kan fejre en Jul.

Nu er det bleven morgen igen, og jeg og den anden Gefr. har ligget i en seng uden Tøj natyrlig, men ellers i en varm stue I kan tro, vi har hvilet os ud efter at i 10 nætter at have ligget i Lade og Stalde, ja så gal i en skov, og Jorden var så frossen, at vi ikke kunde holde ud at ligge. Kl.10 gik vi til ro og sov til kl. 7. Så fik den anden Gefr. fat på et stort stykke Sideflæsk, som vi nu er ved at stege for at få lidt at lægge på brødet, og vi er så glad for den lille Kopfuld, som vi har fået der, at vi næsten ikke tør gå fra det. Nu har jeg trukket mig det ny tøj på hjemmefra (strikket undertøj), og nu er jeg helt godt tilpas.

Om vi blir her i nat er jo et spørgsmål, men det er dog godt, så længe det er godt. Ja det er sært at tænke på, at man ikke ved, hvor man skal tilbringe natten; men jeg kan ikke nok takke Gud for den gode plads, jeg har, og mine kammerater har oft måttet ligge ude, hvor jeg dog har ligget under tag.

Ja nu må jeg hellere slutte, da jeg skal på buroet, og til Trine skal jeg også have skreven.

Ja nu Lev vel kære alle og hils alle der hjemme fra eders Peter.

Send kun igen lidt Bolion og et stykke Chocolade, det er ud­mærket, når man ingen brød har, med et stykke Chocolade. Sig hele familie Ablings, Skærbæk tak for pakkerne, jeg har sendt et kort.

 

Oprettet: 10-03-2011 15:33:06 | Rettet: 05-07-2014 20:11:05