Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

17. december 1912, Vallekilde

< Forrige Næste >
Vallekilde
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Kære lille Trine

Tak for brevet. Ja nu kommer jeg snart hjem til dig. Ind under jul, hvor er det trist. Og jeg kan nok forstå dig, at det ikke er så let for dig. Og nu særlig til jul. At holde jul og mor ikke er der. Det er ikke så let. Jeg har aldrig tænkt så meget på det, hvad det er at have en mor, som i denne tid, da jeg har tænkt på Jer hver dag. Og jeg takker Gud for det. Men dig Trine, du må dog være glad ved, at du har et sund og god forstand og et velskabt legeme. Tænk nu om du også havde været syg, og du skulde have lig­get og kæmpe med den tanke, om den bortrejste mor. Nå du sidder og skriver til mig inde i dagligstuen, når de andre lige er smuttet ud. Ja du blir lidt dristig. Jeg kan tydelig se dig, du sidder på stolen ved vinduet. Ja nu har vi været i Skærbæk to år søndagen for jul. Men i år kommer vi det jo ikke, om vi kommer til næste år er jo ikke godt at vide.

Jeg fik brev hjemmefra den anden dag. De skrev, at de havde fornyet min meldepas. Så skal jeg vist til Session i Julen. Men det blir vist i Flensborg. Men det bliver jo i de sidste dage, og så tager jeg lige til Vallekilde. Nu du skal til Fyn, nej vi kan vist ikke komme til at følges ad. Jeg skal ikke rejse ud i Julen. Jeg skal blive hjemme ved dig. Og skal komme ud til dig så tit jeg kan. Jeg komner vist ud om Mandag aften. Tiden er jo ikke let at bestemme; men vi kan jo sætte kl. 5½  Du er vel ude at gå imellem, og skal det vel også den aften.

Nu må du ikke få mere. Vil du tage bogen med hjem. Du tør ikke betale den. Det er ikke meget at se på skriften, at jeg har været på Højskole. Nu mange hilsener fra din Peter.

Undskyld jeg har skrevet fejl.

Note

"skrevet fejl" - side 3 på brevarket er beskrevet før side 2 Brevet er bevaret i en kuvert, adresseret til: Uffe Gad, Ravnholdt per Råager, Sønderjylland, frankeret med 4 5-øres frimærker. Uffe Gad har som tidligere måttet være den, der befordrede PM's breve til sin søster.
Oprettet: 06-03-2011 12:50:27 | Rettet: 05-07-2014 20:11:23