Jernkorset.dk

Breve sendt fra øst- og vestfronten under 1. Verdenskrig

8. december 1912, Vallekilde

< Forrige Næste >
Vallekilde
Fra
Peter Mærsk
Peter Mærsk
Til
Trine Mærsk
Trine Mærsk

Til min lille Trine.

Tak for brevet, som jeg har faaet i dag. Ja jeg har jo læng­tes lidt efter det; men jeg vidste nok, at du ikke havde tid. Men kære Trine det har været en hård tid i disse dage. Jeg synes jeg kunde se jer alle derhjemme. Jeg havde set det i bladet, at begravelsen var ansat til kl. 12. Men jeg kunde ikke gå til foredrag i den time, jeg vidste jeres mor skulde rejse hjemmefra.. Jeg gik mig en tur til Skoven og satte mig på en træstub. Aa jeg så' dig så tydelig. Ja som du skriver, så skal man jo se på det. Ja Trine, vi kan være glad, at vi har sådanne forældre, at når engang de gaar bort, at der så kan tales godt om dem, Og at vi kan stile efter at gå i deres fodspor. Ja Uffe kommer ikke før Jul. Jeg længes efter jer derhjemme og efter Uffe. Jeg har det mutters ene paa Kam­meret; men der kommer af og til nogen ind til mig. Jeg måtte ligegodt med til Delingsførermøde i Vig; men jeg fortrød det heller ikke, det var som det lettede lidt på Humøret. Ja nu kommer jeg snart hjem til dig. Jeg kommer vist Søndag med 10-Toget. Sine vilde have mig til at vænte til Mandag, men jeg skal jo hjem til dig, siger du. Hvad har du begyndt at tænke på Jul. På de små Kåvringer. Hvad vil du have til Jul ?  Jeg har haft brev fra lille Kirsten et par gange. Jeg troer nok, hun vilde have det godt med Uffe. Jeg har også skreven til hende, og jeg skrev, at jeg forresten godt vilde være i Familie med hende.

Jeg har båret al Uffes tøj om til Vaskekonen, for jeg vilde dog ikke have, at du skulde til at vaske i Julen. Nu er det middag. Nu har jeg faaet min middagsmad (Udfyldt Hvidkålshoved), nu skal jeg først ud at spille bold i l½ time og så til Gymnastik i 1½. Og så skal vi synge i aften. Jeg er jo i Sangforeningen. Så er jeg vist helt godt tilpas ned at komme i Seng.

 

Note

Trines mor, Ane Elisabeth Kjems Gad, f. 10/5 I856, død 20/11 1912, begravet på Kirkeby kirkegård (ved Roager)
Oprettet: 06-03-2011 12:48:33 | Rettet: 05-07-2014 20:11:21